В новините
 
06.08.2008 06:00   Новината е видяна 3735 пъти
Правописни и фактологични грешки в интернет страницата, посветена на годишнината от Независимостта на България
Вече е готова страница в интернет, посветена на годишнината от Независимостта на България – http://www.nezavisimost.eu/. Към момента в нея може да се намери историческа справка и календар на предстоящите събития в рамките на честванията, но ще се разширява и обновява. Премиерът Сергей Станишев, който е и председател на кампанията по честването на празника, отбеляза, че важен акцент в нея трябва да бъде съвременна България. "Целта е да направим внушително отбелязване", посочи Станишев. По думите му много българи не правят разлика между 6-ти септември 1885 година (Съединението на Княжество България с Източна Румелия) и 22-ри септември 1908 година (Обявяването на независимостта на страната ни).
"Разчитаме на модерните форми в интернет, WEB страници – комуникация, която е много по-удобна и интересна за младите хора. Стана дума за това, че за много млади хора това събитие изглежда почти като основаването на България през 681 година, толкова отдалечено от тяхното битие и съвременност", каза още Станишев.
Министър-председателят изрази недоумението си, че при подготовката на своите предложения някои министерства са се отнесли към годишнината като към рутинно събитие. Някои от участниците пък се възмутиха, че в работния вариант на програмата за честванията имало много правописни и фактологични грешки. Всички участници бяха категорични, че тя трябва да се прецизира.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |