В новините
 
07.08.2008 06:14   Новината е видяна 2321 пъти
АХ морето, ах Бургас и морето

Фалшиви тонове, фалцетни обвинения и крайни квалифицикации заплашват да превърнат музикалния фестивал "Бургас и морето" в пародийна комбинация между риалити шоу и латино сапунка. Старт на нeдоволството даде Нона Йотова, която пред "Всеки ден" нарече конкурса "шибан", обвини организаторите в корупция и каза, че предварително е ясно кой ще грабне голямата награда от 25 000 лв.

Самият конкурс ще се проведе в морския град на 2 и 3 август, като до финалния етап са допуснати 15 песни. Нона Йотова участва в предварителния кръг, но песента й не беше одобрена от журито начело с проф. Виктор Чучков. Тя възропта и срещу отпадането на изявени музиканти като Тончо Русев и Панайот Панайотов. "Чувствам се излъгана, защото никой не ни каза, че песните ни ще се отсяват в първи кръг. Ако знаех, че ще ме оценяват съмнителни хора, никога не бих си дала песента "В центъра на океана", гневи се тя.

"Няма корупция, всичко е прозрачно", отвърнаха организаторите от продуцентската къща на Нико Тупарев "24/7". "Може би някои музиканти си мислят, че са абонирани за фестивалите. Няма вечни неща. Може би догодина ще направят други песни, които ще се класират. Нищо страшно - на всеки творец, дори и най-добрия, се случва да напише и недобри произведения", коментира пред "Всеки ден" Ваня Щерева, която е член на журито.

"Този конкурс беше подигравка с голяма част от българските творци", контрира Йотова. "Не се правя на ощипана мимоза или нещо такова. Бяхме излъгани, защото не ни беше обяснено за какво точно става дума - може би за финанси. Винаги когато има такива цифри, нещата не са достатъчно почтени."

"Правим нов софтуер, където журито реално гласува по съвест, като ние ще имаме във всеки момент броя на неговите гласове, както и тези на публиката", каза представител на "24/7" и обеща при нужда да бъдат предоставени протоколите и документите за това, кой как е оценявал

http://www.bravoburgas.com/read-news-14507-bg.html

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |