В новините
 
08.08.2008 07:04   Новината е видяна 3815 пъти
Подписани са първите проекти по Програмата публично – частно партньорство в Бургас

Кметът Димитър Николов подписа днес /07 август/ първите 10 споразумения, изготвени по Програмата за публично - частно партньорство за финансиране и реализация на малки благоустройствени проекти на територията на община Бургас.

Пилотните проекти включват благоустрояване на градската градина на Българово, доизграждане на недовършената рампа за хора с увреждания пред сградата на Дирекция "Социално подпомагане" - гр. Бургас, ремонт на оградните елементи на ОУ "Бр. Миладинови" и затревяване на съществуващите площи към оградата, подравняване двора на детска градина „Ханс Кристиян Андерсен" и поставяне на мека външна настилка, подходяща за малки деца, ремонт на оградата на детска градина „Брезичка", изграждане на нова детска площадка със съоръжения за игра в ОДЗ № 4 „Звездица" и други.

На срещата присъстваха още заместник - кметът с ресор евроинтеграция и екология Ивелина Василева, главният архитект на общината Веселина Илиева, експерти от Дирекция „Евроинтеграция", общински съветници и членове на комисията за приемане и оценка на проектите по Програмата за публично - частно партньорство и представители на неправителствени организации.

„Благодаря на всички граждани и неправителствени организации, включили се в Програмата за публично - частно партньорство, за тяхната инициативност. Това е само първата стъпка по този пилотен проект", заяви кметът Димитър Николов. „С нейното реализиране много скоро Бургас и съставните селища на общината ще придобият един развит и съвременен европейски облик. Сега Община Бургас осигурява една част от средствата, а другата част се поема от фирмите - партньори по проекта. Имаме идея в  бъдеще да проучим възможностите за съфинансиране на Програмата от Европейската Комисия, защото процедурата е много лесна и се реализира бързо", сподели още Димитър Николов.

Програмата предвижда чрез насърчаване на гражданското участие и прилагане на механизма на публично-частното партньорство да се за реализират благоустройствени мероприятия върху обекти, представляващи общинска собственост. Тя е безсрочна и е насочена основно към реализация на дейности по благоустрояване, озеленяване и поддържане на вътрешно - квартални, около блокови пространства и подходи към отделни имоти на територията на Община Бургас.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |