В новините
 
08.08.2008 08:07   Новината е видяна 2405 пъти
Бургас се побратимява с остров Гуам

Бургас ще се побратими с остров Гуам, стана ясно на среща в кабинета на главния секретар на Община Бургас Божидар Кънчев и американска делегация от конгресмени. Дипломатическата група бе водена от Лорета Санчес - член на Комисията на въоръжените сили на САЩ, Джо Уилсън - член на същата комисия и представител на групата за приятелство с България, Мадлен Бордало - член на американския конгрес на Гуам и Джеймс Бигъс, който е съветник по политическите и икономически въпроси в Посолството на САЩ.

Гостите останаха доволни от условията за туризъм, бизнес и културен живот, които предоставя Бургас. Те се поинтересуваха от историята, инфраструктурата, здравеопазването и образователната система на града. Американските конгресмени останаха силно впечатлени от добрите възможности, които предоставя Бургас за транспорт и търговия по море, въздух и суша.

         Гуам се намира в западната част на Тихия океан и е най-големия от Марианските острови. Той е с обща площ от 549 кв. км. и население - 163 941, което е 98 %. Главният град на острова е Аганя с над 2000 жители. Той е открит по време на Първата околосветска експедиция на Фернандо Магелан на 6 март 1521 г., през 1565 г. става колония на Испания, а от 1898 г. е владение на САЩ с право на местно самоуправление. Основният отрасъл е туризъм - годишно островът се посещава от над 1 200 хил. туристи. Остров Гуам се намира на около 11 000 км. от Бургас.

Силен интерес предизвикаха стари карти и снимки на Бургас, които главният секретар на общината Божидар Кънчев подари на своите високопоставени гости в края на срещата.

http://www.burgas.bg/bg/news/details/1/1208

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |