В новините
 
08.08.2008 23:20   Новината е видяна 4311 пъти
Продадоха параходство Български морски флот

След преговори, продължили няколко години, Български морски флот (БМФ) беше продаден.

Договорът беше подписан от Тодор Николов, директор на Агенцията по приватизация и Явор Илиев, изпълнителен директор на Българо-германския консорциум "Кей Джи Меритайм Шипинг", който продоби 70 % от капитала за 440,1 млн. лв.

780 млн лева трябва да инвестира новият мажоритарен собственик в следващите 10 години и да закупи 25 нови кораба.

Трийсет на сто от акциите на купувача "Кей Джи Маритайм Шипинг" са на българската компания "Адванс Пропъртис" - собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Те притежават фармацевтичното предприятие "Биовет Пещера" и имат инвестиции в недвижими имоти.

70% е на "Кей Джи Маритайм Партнърс", в която 99% държи Мартрейд Шипинг енд транспорт, регистриран в Дюселдорф, а останалият процент е на индийския корабен мениджър "Акорд Шип Мениджър".

Транспортният министър Петър Мутафчиев заяви след подписването, че 350 млн. лева от сумата по сделката ще се внесат в "сребърния" фонд. Фондът ще служи за покриване на недостига в бюджета за държавното обществено осигуряване, за да се избегнат ефектите от застаряването на населението, ниската раждаемост и емиграцията

Според запознати компанията е била единствен кандидат и е отговаряла на всички критерии в конкурса.

Преди месец правителството одобри сделката. За срок от 10 г. новият мажоритарен собственик трябва "да запази предмета на дейност на дружеството, да не допуска лидвидация или обявяването му в несъстоятелност, да не подкрепя под никаква форма преобразуването му, да не намалява придобитото акционерно участие", а в следващите 5 години купувачът няма право да променя акционерната си структура и разпределението на капитала си.

Снимка money.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |