В новините
 
08.08.2008 14:13   Новината е видяна 3794 пъти
Среща на Георги Пирински с председателя на парламентарната Комисия по земеделието и горите

На на 8 август 2008 г председателят на Народното събрание Георги Пирински проведе среща с председателя на Комисията по земеделието и горите Васил Калинов Във връзка с проблемите в земеделския отрасъл и с повдигнатите въпроси от протестиращите животновъди и млекопроизводители.

Г-н Васил Калинов информира председателя на парламента за позицията си по целия кръг от въпроси, която се базира на проведени разговори с представители на Министерството на земеделието и храните, с депутати, с представители на браншовите организации и със селскостопански производители от страната.

По предложение на председателя на Народното събрание вече е в ход подготовката за провеждане на заседание на Комисията по земеделието преди началото на новата парламентарна сесия. Основна тема на заседанието ще бъде прилагането на приетите вече от парламента Закон за животновъдството и Закон за подпомагане на земеделските производители. За участие в обсъждането ще бъдат поканени представители на изпълнителната власт, представители на заинтересованите браншови организации, експерти.

Специално внимание ще бъде обърнато на изпълнението на отговорностите от държавните органи и институции, браншовите организации (Млечен борд) и селскостопанските производители.

На заседанието ще бъде анализирана необходимоста от инициативи за подобряване ефективността на действащото законодателство с цел максимално подпомагане на селскостопанските производители.

За началото на новата сесия на Народното събрание парламентарната Комисия по земеделие и гори ще инициира дебати в парламента по целия кръг от въпроси, свързани с изпълнението на изискванията на общата селскостопанска политика на ЕС и потребностите от национално подпомагане в бранша.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |