В новините
 
11.08.2008 14:04   Новината е видяна 3431 пъти
Една сграда е обновена по демонстарционна програма в Бургас

Готов е първият обект по проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради" в Бургас и надеждата на жителите на Бургас е той да не е последен.

Както се полага, с кратка церемония в присъствието на известни особи: заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Калин Рогачев, постоянния представител на Програмата на ООН за развитие Хенри Джаклин и кмета на Община Бургас бе официално открит първият обновен блок в града по проекта "Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради".

Инициативата е реализирана съвместно от МРРБ и ПРООН, с партньорството на Община Бургас. Жилищната кооперация представлява 5-етажна сграда, с 10 апартамента, въведена в експлоатация през 1989 г. и строена по системата едропанелно жилищно строителство /ЕПЖС/. Този първо блок е гордост за управлението през последните месеци, Той няма нищо общо с фестивалите, карнавалитеи другите езически обичаи възкръснали в Бургас, но все пак оцеля, без да е боядисн в жълто.

Извършените строително-ремонтни дейности възлизат на обща стойност 124 044 лева и включват поставяне на допълнителна външна топлоизолация на покрива, ограждащите стени и плоча над сутерена и подмяна на външната дограма. Тези дейности ще ограничат топлинните загуби, а очакваните разходи за отопление съществено ще се намалят. Ремонтиран и отводнен е покривът и е подменена хидроизолацията му. Сменени са също така амортизирани инсталации в общите части на сградата, за да се намалят загубите на питейна вода и на топлинна и електрическа енергия.

Вижте колко много неща са направени. Това е почти половин годишен отчет!

Цялостното обновяване на блока гарантира енергоспестяващ ефект, подобрени шумоизолационни характеристики и защита на конструкцията на сградата от климатичните влияния. Подобрени са още видът и сигурността на общите помещения в сградата, като са боядисани стените на стълбищната клетка и са ремонтирани вратата, козирката и стъпалата на входа.

И това все пак е първият демо проект. Може и още един да има.

До обновяването на сградата се стигна, след като миналата година собствениците на всички апартаменти успяха да постигнат съгласие за участие в проекта. Тогава собствениците заплатиха 80% от стойността на строително-ремонтните дейности на своите имоти и получиха съфинансиране от страна на проекта в размер на 20%. Максималната сума, заплатена от собственик на жилище в сградата, възлиза на 5 898 лева. Дейностите по благоустрояването на прилежащото и междублоково пространство са на стойност 15 492 лева, като 90% от сумата осигури Община Бургас.

Друго си е!





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |