В новините
 
12.08.2008 08:33   Новината е видяна 4065 пъти
Атака - Вместо политически спекулации - едно добро решение на два проблема
ПОЗИЦИЯ на общинските съветници от групата на ПП "Атака" - Бургас
"Атака": Вместо политически спекулации - едно добро решение на два проблема
Групата на ПП "Атака" е обезпокоена от опасността  Бургас да загуби 600 хиляди евро европейски инвестиции по един проект на неправителствената организация "Агенция за регионално развитие и иновации" (АРРИ). Става дума за изграждането на "Трансграничен център" за обучение и иновации, за създаването на който Община Бургас трябва да предостави своя сграда, нуждаеща се от основен ремонт.
Докладна за това бе внесена от кмета г-н Димитър Николов на последното заседание на Общински съвет - Бургас. Тя обаче  не събра достатъчен брой гласове и не бе приета, тъй като предложената сграда е част от старите казарми на 24-ти Черноморски полк в Морската градина на Бургас. Поради това съветниците от "Атака" предлагат друго решение на проблема - на АРРИ да бъде предоставена сградата на бившата баня до училище "Любен Каравелов" в жк "Възраждане". Банята отчаяно се нуждае от основен ремонт, в момента се е превърнала в сборище за наркомани и развъдник на комари. Създава се реална опасност за живота и здравето на стотици деца, тъй като банята се намира в двора на училището.
Ние не знаем каква е сумата, която ще бъде инвестирана в сградата по проекта на АРРЕ - дали 300 хиляди лева, колкото бе обявено първоначално, или 1 милион и 200 хиляди, както твърдят сега някои колеги - общински съветници. Ако не достигат финансови средста за цялостен ремонт на бившата баня и превръщането и в модерен учебен център, те биха могли да бъдат осигурени от общинския бюджет при неговата актуализация.
Така Община Бургас ще реши два проблема: Първо - ще премахне една язва, създаваща опасност за живота и здравето на бургаските деца. Второ - ще създаде учебен център там, където му е мястото - до един храм на образованието като училище "Любен Каравелов", а не между дискотеки и кебапчийници.
Не е за пренебрегване фактът, че превърнатата в учебен център бивша баня ще остане общинска собственост.
"Атака" ще предложи обществена дискусия за бившите казарми, за да може те да бъдат ремонтирани и използвани по най-подходящ начин още през следващата година. Припомняме, че казармите са част от историческото минало на нашия град и са разположени в любимата на всички бургазлии Морска градина.
При такова решение на проблема съветниците от "Атака" ще настояват Община Бургас да се ангажира в най-кратки срокове с всички довършителни дейности за влизане в експлоатация на новия физкултурен салон на училище "Любен Каравелов", както и за ремонт на спортните площадки на училището. Нека нашите деца от пренебрегвания 12 години жк "Възраждане" най-сетне имат къде да спортуват нормално!




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |