В новините
 
12.08.2008 13:08   Новината е видяна 4012 пъти
Космически забивки след рестарт на системата

С „Подвижна класна стая” срещу глобалното затопляне. Този лозунг не е част от смехотворните партийни табели в предпартийните години на демокрацията.  В този лозунг няма нищо лично, той изразява гражданска позиция и показва, че всичко в Бургас е международно.

7-метрова надуваема сфера, изрисувана като земното кълбо, беше инсталирана за ден в Бургас. Тя е основен символ на кампанията "Подвижна класна стая", която разяснява в пет града по българското Черноморие проблемите на климата.

Инсталацията в продължила успешно слад рестарт на системата както е нормалнов правовите системи, които се фул с бъгове.

В Бургас посланията на кампанията бяха представени от ръководителя на Представителството на Европейската комисия у нас г-жа Зинаида Златанова и кмета на града Димитър Николов.

„Подвижна класна стая" е съвместна инициатива на Представителството на ЕК в България и фондация "Тайм-Екопроекти" - част от общата европейска кампания "Направи промяна", за повишаване на обществената осведоменост относно изменението на климата и ефективното потребление на енергия.

Под мотото "Вие контролирате изменението на климата" кампанията цели да разясни по какъв начин чрез дребни промени в ежедневните ни навици всеки от нас може да съдейства за намаляване на глобалните климатични промени.

За кой ли път ще споменем една великолепна книга, която Мария Димиева ни подари "Всичко, което ми трябва да знам съм го научил в детската градина". В нея се казваше нещо за тези навици, които се придобиват преди детската гадина, а в нея вече започва промяната им. Ете там има едни интересни неща за полезното прясно мляко и за почистването след нахранването. Утре ще публикуваме малко откъсче.

Чрез интерактивни игри, награди и занимателни презентации, инициативата е насочена основно към децата и младите хора. За възрастните са предвидени информационни материали и дискусии на място.

Допълнителна информация за кампанията "Направи промяна" може да се намери на адрес http://www.changer2008.eu/.

Гостуването на "Подвижна класна стая" в Бургас съвпадна с Международния ден на младите хора - 12 август.

Тъкмо се чудехме къде ще се появи главният герой и ето го юнакът:  Димитър Николов поздрави Зинаида Златанова за добрата инициатива. Според него битовите неуредици и натовареното ежедневие често пречат на възрастните хора да видят ясно фундаментални за цялото човечество проблеми, като глобалното затопляне.

„Нека поне децата ни от рано да си отворят очите и да знаят, че съвсем простички неща, като вървенето пеша, рециклирането и пестенето на енергия, могат да помогнат за това да живеем по-дълго в един по-чист свят", смята той.

След това Далай лама помаха с ръка ....

Източник: Община Бургас

Из съседните улички на непалското селце деца се учеха на навици.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |