В новините
 
14.08.2008 14:37   Новината е видяна 5704 пъти
Туристически организации и Община Бургас подписаха съвместно споразумение

Споразумение за съвместно сътрудничество между Бургаската регионална туристическа камара /БРТК/, Бургаската асоциация за екологичен и селски туризъм /БАЕСТ/ и Община Бургас бе подписано днес /14 август/ в Заседателната зала на Общината.

Основната цел на споразумението е, страните по договора, да си помагат взаимно при изготвянето на проекти за подобряване и развитие на туризма и условията за отдих в града и съставните селища на общината. Това включва редица дейности по благоустрояване, хигиенизиране и създаване на привлекателен облик на местата за почивка.

Подписи под официалния документ положиха кметът на Бургас Димитър Николов, председателят на УС на БРТК Иван Иванов и заместник - председателят на УС на БАЕСТ Сурен Исраилян. На срещата присъстваха още представители на браншовите организации в сферата на туризма.

         Споразумението предвижда за периода от 2008 до  2011 г. да се подобри обучението и квалификацията на кадрите в туризма, на качеството на услугите в обществения транспорт, дейността на туристическата борса в Бургас и да се намали трафика на автомобили. За целта ще бъде разработена и единна маркетингова и рекламна стратегия за популяризиране на туризма в региона.

Основните направления, в които ще бъдат насочени усилията на БРТК, БАЕСТ и Община Бургас са свързани с развитие на селския, културния, балнеоложкия и пешеходния туризъм, осигуряване на алеи за велотуризъм, както и развитие на алтернативните видове туризъм.

„До този момент Бургас беше известен най-много с това, че е най-развития в страната индустриален град и културен център. Сега искаме да създадем и подходящи условия за туризъм. С подписването на това споразумение ще обединим усилията си за постигане на тази цел", заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Другите параметри на споразумението включват намиране на начини за външно финансиране от Европейските фондове и програмата за трансгранично сътрудничество на ЕС.

За постигане на поставените цели Община Бургас ще бъде редовен член на Асоциацията и Камарата, а двете браншови организации  ще участват със свои представители в работата на консултативния съвет по туризъм на Общината.


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |