В новините
 
15.08.2008 08:41   Новината е видяна 4309 пъти
Пожарната в Айтос се сдоби с ВОЛВО с много екстри

 На 12 август, около 17.30 часа в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Айтос пристигна новозакупеният пожарен автомобил VOLVO, управляван от англичанина Дейвид Хопкинс. Благодарение на инициативността, амбицията и духът за развитие на началника на РС „ПБЗН” Мариян Маринов и целият екип на службата, идеята за мощен и добре оборудван автомобил беше реализирана за рекордно кратки срокове. Пожарният автомобил струва 7 000 паунда, което е около 18 000 лева. Парите са осигурени от Община Айтос и дарители. В момента тече процедура по регистриране на автомобила и прехвърлянето му като дарение от Общината на Противопожарната служба.

      Г-н Хопкинс, пропътувал хиляди километри от Англия до Айтос, за да докара на място автомобила и да обучи екип за действие с него, е мениджър на пожарната служба в град Линкълн - Източна Англия. С него пристигна и 12 годишната му дъщеря, която много настоявала да пътува с баща си, за да разгледа България.

      По време на разговора ни английският пожарникар сподели, че много иска да си намери кола ЖИГУЛИ, която да паркира пред четири звезден хотел в Слънчев Бряг. Преди да покаже на пожарникарите как се работи с новата машина, г - н Хопкинс с удоволствие отговори на няколко въпроса на „НП”

      - Бихте ли се представили на нашите читатели?

      - Казвам се Дейвид Хопкинс, живея в град Линкълн, Англия.

      - Разбрахме, че работите в пожарната - кажете ни нещо повече за Вашата дейност там? - Да точно така – работя в пожарната служба на моя град. Започнал съм от най - ниските нива, като редови пожарникар, в момента съм бизнес мениджър.

      - Как пътувахте до България?

      - На пълна мощност!!! За три дена пристигнах в град Троян.

       - Какво мислите за самата професия ПОЖАРНИКАР?Това мечтата на всяко момче ли е или една много опасна професия? Всъщност, какво е да си пожарникар?

      - Това е страхотна професия в Обединеното Кралство, но не толкова престижна тук в България. Дори там самото време е с нас, защото почти постоянно вали, а тук в момента е много горещо.

      - Можете ли да ни кажете нещо повече за новия пожарен автомобил?

       - Да това е ВОЛВО - 14 тона, дизел, до преди няколко седмици е ползвано в пожарната в Линкълн и отговаря на всички стандарти на Великобритания. Има 4 стълби, като най - високата е 13,5 метра и с нея трябва да боравят 4 души. Събира около 2000 литра вода. Има също агрегат за аварийна помощ и 2 бързи атаки, както и екипировка за пожарникарите.

      - Знаете ли колко такива автомобила има в България?

      - Не съм много сигурен, но мисля че са 8.

      - Как могат наши пожарникари или доброволци да дойдат на обучение в Англия?





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |