В новините
 
18.08.2008 08:03   Новината е видяна 3844 пъти
Президентът Георги Първанов посети българския лагер в Олимпийското село в Пекин

Българският президент Георги Първанов посети тази сутрин Олимпийското село в Пекин, където се намира българският лагер. В него са настанени всички 72-ма български спортисти, участващи в ХХIX  Летни олимпийски игри.

В Олимпийското село президентът на Р България беше посрещнат от президента на БОК Стефка Костадинова, от председателя на ДАМС Весела Лечева, от Генералния секретар на БОК Белчо Горанов  и от шефа на българската мисия на олимпийските игри Румяна Динева. Георги Първанов бе придружаван от бългаския посланик в Пекин Георги Пейчинов, от началника на кабинета ген. Никола Колев и от министъра на отбраната Николай Цонев.

Президентът поздрави Олимпийския отбор  и пожела на нашите спортисти повече кураж, успехи и нови медали за България. За  българското участие в игрите той разговаря с треньорите, българските журналисти и със спортистите. Георги Първанов подари на спортната делегация икона на Св. Йоан Рилски Чудотворец. Той се разписа на Стената на мира и дружбата в Олимпйското село, където се подписват всички държавни глави и високопоставени гости на Летните олимпийски игри.


По-късно българският президент разговаря с президента на Международния Олимпийски Комитет Жак Рох. На срещата присъстваха Стефка Костадинова, Весела Лечева, Белчо Горанов, ген. Никола Колев, Румяна Динева и посланик Георги Пейчинов.  Жак Рох е  приел поканата на българския президент да посети България през есента, когато ще бъде отбелязан 85-годишният юбилей на БОК.

По време на разговорите е обсъдено намерението на България да се кандидатира за домакин на Зимните младежки олимпийски игри през 2016 г. Изборът на домакин ще стане през 2011 г.  Жак Рох е предал специалните си поздрави на българските олимпийци с пожелания за много успехи и медали.

По време на Олимпийските игри президентът Георги Първанов присъства на състезанията с българско участие.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |