В новините
 
18.08.2008 09:55   Новината е видяна 3557 пъти
Отпадни води се изливат до плажуващи в Слънчев бряг

Последните 10 дни собствениците на хотели в Несебър, Слънчев бряг и Равда отчитат ръст на туристите. Заедно с това, обаче на дневен ред излиза отново проблемът с липсата на пречиствателна станция с необходимия капацитет. Сега действащата не смогва да преработва отпадните води от курортите и населените места в района.
Няма точна статистика за броя на леглата в Слънчев бряг, но се коментират цифри над 300 хиляди. В близост са Несебър, Равда, Ахелой, където броят на легловата база се увеличава ежедневно.
И ако пейзажът в района се изменя ежедневно от новоизникнали хотели, има едно нещо, което от години не е мръднало. Пречиствателната станция, проектирана да поеме отпадните води от 20 хиляди души. Гейзерът мръсна вода близо до брега е като емблема на района. Край гъстата вода има и няколко летовници.
Така малцината летуващи разбраха, че има причина плажът да е пуст. Гейзерът мръсна вода е добре дошъл за рибарите. Иначе освен с мухи, пясъкът край тръбата изненадва и с корен домати. Въпросът е, откъде ли са се взели семената.
Решението е ясно от години - нова пречиствателна станция. Не е ясно, обаче кога точно ще се случи. Докато това стане височината на водния стълба на гейзера ще е като показател за броя на туристите в района.

http://www.factor-bs.com/news-4688.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |