В новините
 
18.08.2008 13:57   Новината е видяна 3376 пъти
Българите – най-желаните туристи

"Българите са най-добрите туристи, обичат лукса, обичат да бъдат глезени и да им се обръща внимание. И когато намерят мястото, където това им се случва, се превръщат в "туристи-рецидивисти", т.е. връщат се постоянно и харчат щедро." Това казва управителят на новооткрития четиризвезден ваканционен комплекс "Chaika Resort" на Слънчев бряг Славин Аврамов.
Миналата година Victoria Group купи двата хотела в съседство с "Chaika Beach Hotel" "Гълъб" и "Сокол". През есента и зимата "Гълъб" беше напълно разрушен и построен с нова структура и архитектура, а "Сокол" беше основно ремонтиран. В момента четиризвездният „Chaika Resort" се състои от три хотела - "Chaika Beach Hotel", "Arcadia" и "Metropol", край които е изграден модерен парк с много зеленина, басейни и водни атракции. В комплекса отвори врати и най-големият СПА център в Слънчев бряг, управляван от "Victoria SPA& Beauty".
За "Victoria Palace" активният сезон е пълни 7 месеца – започва в началото на април и завърша през октомври. Извън пиковия сезон, хотелът е чудесно място за конференции и семинари. От няколко години  Victoria Palace е избран за елитна база на богати американци, пътуващи с круизни кораби по Черно море. Мениждърите на хотелите в Слънчев бряг изтъкват едни и същи трудности този сезон. От години пред българския туризъм стоят нерешени проблемите с лошата пътна инфраструктура, липсата на персонал и късия сезон, който пък зависи от това, кога спират строежите в комплексите. Презастрояването също е факт, а друг сериозен проблем е липсата на място за маркетинг  и промоции, обособена и подредена търговска зона в най-големия български курорт. Тази година висока заетост имат само хотелите от първа и втора линия край морския бряг и това е тенденция, която ще продължава да се засилва през следващите сезони. От трета линия навътре има и хотели, които са с по-малко от 30% заети легла.  Като най-тежък проблем се посочва липсата на квалифициран персонал, независимо че заплатите никак не са малки, а бонуси се дават както на лоялните дългогодишни служители, така и на успешно представилите се начинаещи.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |