В новините
 
19.08.2008 07:44   Новината е видяна 2736 пъти
Лоши пътища гонят туристи

В България липсва реална стратегия за развитието на туризма. Час от бюджетния излишък трябва да бъде изпозлван за довършването на автомагистрала "Тракия" и инфраструктурата до Черноморието. Предложението е на СДС в Приморско, а декларацията с идеята им ще бъде внесена в Министерски съвет чрез парламентарната група на ОДС,съобщиха от синята централа в Бургас.

"Анализ на тазгодишния сезон показва, че най-голям проблем, от който туристите се оплакват, е пътуването до курортите по Южното крайбрежие. Хотелиерите влагат много инвестиции и ресурс в бизнеса си и се стремят да предоставят обслужване по международни стандарти. Това обаче няма възвращаемост, след като държавата повече пречи, вместо да помага на туризма", смята общинският председател на Сините там Миглена Барцулева. Според нея, липсата на качествена инфраструктура вече води до отлив на гости.

"Недопустимо е пътя от София до морето да продължава над 12 часа. Разбираемо е защо хората избягват да идват в нашите хотели, изнервени от безкрайното пътуване и традиционните задръствания по ключовите пътища към Черноморието. Да караш с 30 - 40 километра в час край Петолъчката определено може да те демотивира и да не отидеш отново в нашите курорти", обясни тя. Барцулева изтъкна и тревожната тенденция, че все повече чужденци и българи предпочитат дестинации като Гърция и Турция, именно заради лесния достъп и незастрояването с нови хотели там.

От СДС - Приморско ще инициират подписка, в която заетите в бранша и хората могат да изразят недоволството си към държавната политика в областта на туризма. За да запазят отрасъла като един от най-доходните, Сините ще инициират и форум, където представители на отговорните институции и хотелиери ще договорят конкретни стъпки за подобряване на инфраструктурата и условията, в които бизнесът ще се развива.

Очакваме отговорно отношение поне този път от правителството, не бива да допускаме туризма да запада. В противен случай ще призовем за неподчинение на заетите в бранша, категорична е Миглена Барцулева.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |