В новините
 
19.08.2008 11:12   Новината е видяна 4074 пъти
В Лукойл Нефтохим подготвят протести

В „Лукойл Нефтохим – Бургас“ АД се готвят за протест, ако ръководството на комбината в 7-дневен срок не се съгласи на преговори, обяви на пресконференция председателят на синдиката „Подкрепа“ в Бургас Иван Костадинов.
Причина за недоволството е уволненият работник Атанас Атанасов, който е оглавил през юни синдикалната секция на КТ „Подкрепа“ в дружеството. В заповедта му пише, че няма необходимото образование. Той е със средно техническо, а за изпълнението на длъжността му било необходимо химическо. Атанасов е бил на това работно място 10 години, поясняват от синдиката.
По информация на синдиката има подготвени още две заповеди за уволнение, каза Костадинов, цитиран от БТА. Те отново са за членове на „Подкрепа“.
Исканията на синдиката при евентуални преговори с ръководството са за възстановяването на Атанасов, спирането на другите две заповеди и приемането на „Подкрепа“ като партньор на територията на комбината, каза още Костадинов. 7-дневният срок за преговори тече от днес.
Той не уточни точно какви протести готвят синдикалистите, но очаква поддръжка от синдикалните секции на предприятията, които работят на територията на Лукойл Нефтохим.
На пресконференцията бе обявено, че фирма „Балкани“, която се занимава с поддръжката в нефтокомбината, е в процедура за стачка. От фирмата искат нов колективен трудов договор, увеличение на заплатите и по-добри условия на труд.
За уволнението на Атанасов от „Подкрепа“ смятат да сигнализират Международната организация по труда и съда в Страсбург, бе заявено още на пресконференцията.

http://factor-bs.com/news-4733.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |