В новините
 
19.08.2008 11:25   Новината е видяна 5084 пъти
Президентът Георги Първанов се срещна в Пекин с президента на ФИФА Сеп Блатер

Президентът Георги Първанов разговаря днес в Пекин с президента на Международната федерация на футболните асоциации (ФИФА) Сеп Блатер.

Двамата се срещнаха в рамките на провеждащите се XXIX Летни олимпийски игри в китайската столица. Срещата бе по покана на президента на ФИФА и се проведе в олимпийското седалище на организацията.

Сеп Блатер благодари на президента Първанов за отличното сътрудничество между България и ФИФА и изказа възхищението си от българските спортисти. “Винаги съм познавал България като страна  с много добре подготвени спортисти и вярвам, че ще запази името си като такава”, каза Блатер. Той потвърди, че ще посети България през месец декември т. г. , когато Българският Олимпийски Комитет ще отбележи своя 85-годишен юбилей.

По време на разговорите, извън олимпийските и спортни теми, Сеп Блатер поздрави президента Първанов за ролята на България на международната сцена. “Вие лично като президент допринесохте изключително много за изграждането на новия образ на страната Ви”- каза  Сеп Блатер в края на срещата. Веднага след това президентът на ФИФА отпътува за летището, поради служебните си ангажименти с футболни срещи в Шанхай и Хонконг.

Днес по личната покана на Сеп Блатер президентът Георги Първанов ще бъде гост на полуфинала по футбол на Летните олимпийски игри между Бразилия и Аржентина. Друг гост на срещата ще бъде аржентинската футболна легенда Диего Армандо Марадона.

Днешната среща бе втора поред, в рамките на посещението на българския президент  в Пекин. Георги Първанов и Сеп Блатер разговаряха  по време на  приема даден в салоните на българското посолство в Деня на България на 17 август т.г. Тогава Блатер бе специален гост на събитието.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |