В новините
 
20.08.2008 14:16   Новината е видяна 8081 пъти
В Бургас липсва адекватна хотелска база

Нов за летен Бургас проблем – липсата на адекватна хотелска база, която да задоволи нарастналите туристически очаквания, се очерта в последните дни при поредицата от фестивали, музикални форуми и културни срещи, съобщи управителят на фирма „Булгариен Директ Райзен” - Димитър Караненов. Фирмата, занимаваща с хотелиерски услуги и туроператорска дейност, е отчела високо ниво на търсене на леглови места в Бургас от множеството чуждестранни гости - посетители или участници в проявите. Към момента в Бургас работят няколко качествени хотела, отбеляза Димитър Караненов, но броят на предлаганите от тях места се оказа повече от недостатъчен в активния летен сезон. Това се доказа и от първото издание на MTV - фестивала - Spirit of Burgas, чиито гости и участници в крупния музикален форум изпълниха до краен предел наличните в Бургас хотели.

     Решение на новия проблем, според Караненов, ще е допълването на туристическя пазар с нов хотел – емблематичния за Бургас “Приморец”. Хотелът ще се простира на близо 21 000 квадратни метра в Морската градина на Бургас, като откриването му е предвидено  за началото на май 2009-та. С това ще се даде възможност участниците и гостите в хитовите бургаски форуми : “Бургас и морето”, Международен фолклорен фестивал, Spirit of Burgas`09, Летни музикални празници и др. да се настанят в близост до сцените за изява, ползвайки всички екстри, които новото петзвездно бижу на Бургас, може да им предложи.

     В обновяването и разширяването на “Приморец” са инвестирани близо 12 милиона евро, като хотелската част ще разполага с 450 легла, от които 135 двойни стаи, 50 апартамента и студиа, както и 4 VIP апартамента. Към петззвездния комплекс ще функционират няколко ресторанта: ресторант а ла карт, тематичен ресторант и рибен ресторант. Няколко ще са и баровете : дневен, фреш, лоби и пиано бар.

     Амбицията на ръководството на “Бургариен Директ Райзен” е изграждане на спа-център със закрит плувен басейн, фитнес зала, зала за скоуш, козметичен център, сауни, турска баня, разсул терапия. Ще има и балнеологична част с кабинети за медицинско обслужване, водолечение, калолечение, луголечение и физиотерапия.

     Към момента обновяване на хотел “Приморец” навлиза в заключителната си фаза, а именно вътрешни дизайнерски решения и оборудване на хотелските стаи и свободни площи. Окончателният облик на бургаска перла ще се изгради след приключване на озеленителните дейности и благоустрояването на частта от Морската градина, където е разположен “Приморец”.  Предвидена е подмяна на настилките по алеите, създаване на детски кътове и зони за отдих.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |