В новините
 
20.08.2008 15:59   Новината е видяна 3589 пъти
Протестите на млекопроизводителите няма да решат проблемите на бранша

Представители на Националната асоциация на млекопреработвателите заявиха на среща с вътрешния министър Михаил Миков, че протестите се ръководят от политически интереси

 

Митингите и барикадите няма да решат проблемите на българското животновъдство, каза председателят на Националната асоциация на млекопреработвателите Михаил Тачев. Той поиска среща с министъра на вътрешните работи Михаил Миков, провокиран от упреците за полицейски произвол по време на протестите на млекопроизводителите. Решението е в конструктивния диалог между държавата и бизнеса, за да може да се представи пред ЕС аргументирано българската позиция, смятат от неправителствената организация. Те са убедени, че има политическо напрежение и опити за налагане на корпоративни интереси в млечния сектор.
Председателят Михаил Тачев поиска намесата на правителството за увеличаване на гратисния период за изпълнение на изискванията на ЕС след 1 януари 2010 г., когато заради сертификата за качество ще спре изкупуването на млякото от около 100 хиляди дребни фермери и ще се унищожи поминъка на поне 400 хиляди души. Да се изработи дългосрочна национална програма за подпомагане на млечното животновъдство и да се промени закона за животновъдството като отпадне частта за млечния борд – искат от Националната асоциация на млекопреработвателите. Те настояват за проверка на дейността на борда, който досега е получил 4,5 милиона лева от държавата, а с дейността си не е показал реална грижа за развитието на сектора.
От своя страна министър Михаил Миков се ангажира да постави пред правителството проблемите, повдигнати от Националната асоциация на млекопреработвателите, и да съдейства за срещи с експерти, които да помогнат за най-добрата защита на българските интереси в сектора пред ЕС.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |