В новините
 
21.08.2008 07:03   Новината е видяна 3892 пъти
„Кулинарен туризъм” - 440 авторски страници опит, предложения и идеи

Книгата си Асен Чаушев нарича комплексно ръководство за управление на VIP ресторантьорски кадри

 

Сред най-първите български авторски книги в ресторантьорството са известните издания на Асен Чаушев, които над 15 години продължават да се използват в туризма. Том първи на „Кулинарен туризъм” е своеобразна енциклопедия не само на популярни рецепти и тънкости в ресторантьорството. Тя е резултат от дългогодишната практика и опит на Асен Чаушев, с над 20-годишен стаж като главен готвач у нас и в чужбина. Той споделя богатия си опит и като президент на Международната академия за VIP-ресторантски кадри „Интерменю”, както и в качеството си на собственик на първата частна школа за обучение на кадри в туризма.

Книгата дава ценна информация за подготовката на ресторантьорски кадри в раздел първи, където се представят базисни познания за управление на процесите в рестораньорството. В раздел втори авторът е събрал темите за предястията и основните ястия, а в раздел трети представя VIP-ресторантьорство и кулинарен туризъм, както и насоки за развитие на кулинарния туризъм. Тук е отделено много място на най-известните и специфични кухни. Посочени са правилата и стандартите за VIP сервиз в обекти на кулинарния туризъм.

Раздел четвърти е посветен на „Нова българска кухня – рецепти по съвременни стандарти”, където са публикувани рецепти за топли предястия, десерти и др. Приложения № 1 и № 2 в книгата са събрали огромна информация за европейската кухня с десетки разнообразни рецепти и идеи, както и за кулинария от континентите. Десетките рецепти от италианска, френска, унгарска, руска, немска, индийска, японска, английска, скандинавска, португалска, румънска, арабска, австрийска, гръцка, мексиканска и др. кухни са предизвикателство, както към опитните, така и към начинаещите майстори-кулинари или просто любители на добрата кухня, които винаги са готови да се учат и да експериментират.

Източник БХРА





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |