В новините
 
25.08.2008 07:25   Новината е видяна 4011 пъти
„ЖРЕЦИ НА МУЗИТЕ” ЗАВЛАДЯХА И АХТОПОЛ

С откриване на изложба на млади, но много талантливи художници в Царево започна третата вечер на Международния младежки фестивал на изкуствата „Жреци на музите” 2008. На сцената в Царево пяха  певицата  Мими Иванова и Развигор Попов, които бяха подгряти от младежи-гости  от Сърбия – фолклорна формация „Магнухром” от гр. Кралево.  Преди концерта  на Мими на сцената в Царево танцуваха и мажоретките от Козлодуй, ямболийчетата от „Ромбана”, а даровитите таланти от Търговище пяха.

В същото време на друго място – в Ахтопол започна третият голям микс концерт на участниците в арт-феста. Младите жреци на музите буквално нахлуха в сърцата на хората от публиката не с какво да е, а с туист – в изпълнение на мажоретките от  ОДК – Вършец с ръководител Невена Стоянова. Последваха ги вокална група „Черно и бяло” от читалище „Борба” – Кнежа с ръководител Галя Илчевска, които изпълниха горещи летни хитове. Младите театрали от ТТ „3-4” – към ОДК – Козлодуй с ръководител Даниела Първанова, демонстрираха виртуозна игра с огъня в огнен пой. Хип-хоп формация „Ню войс” от Враца се вляха в концертната програма с рап и денс ритми. Танцов състав „Фолклорна китка”  към ОДК от Вършец тропнаха хубава българска ръченица, лазарски и шопски танци. Театралите от „Камбана” – към читалище „Братя Миладинови” – София доставиха истинска наслада на ценителите на драматургията, но изпълнението им съвсем не беше самодейно, а зряло. Децата от ФТА „Северняче” към ЦРД – Лом с ръководител Валери Горанов  увлякоха всички в заразителния ритъм на дунавските хора. Тийнейджърите от ДЮТ „Мускетарите” към ОДК – Перник разсмяха публиката с хумористични скечове. Ямболийчетата от танцов състав „Ромбана” изненадаха публиката с кръшен тракийски танц.

Тази поредна вечер на фестивала за пореден път доказа амбицията на организаторите на една сцена да бъдат събрани всички изкуства, а хората, които летуват  или живеят постоянно в тези селища на красивото българско Черноморие, да видят почти всичко от арт-феста. Така никой не остава ощетен, а жреците на музите докосват сърцата на хората по цялото Черноморие.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |