В новините
 
26.08.2008 14:09   Новината е видяна 4190 пъти
Посланик Огнян Гърков участва във Вечер на българската култура и вино в гр. Нитра

На 24 август 2008 г. посланикът на Р България в Словашката република участва във Вечер на българската култура и вино в град Нитра, организирани от Европейския винарски рицарски орден и Българския културен институт в Братислава. По време на дегустацията на висококвалитетни български вина бе излъчена мултимедийна презентация за разнообразието от възможности за туризъм в страната, показани бяха някои от най-характерните български традиции и обичаи. В словото си посланик Гърков говори за отличните взаимоотношения между словашката и българската държави, които почиват не само на стабилна политическа основа, но и на топлите връзки  между двата славянски народа. Специално внимание бе отделено на изключителните макроикономически показатели, отчетени в последните години от българската икономика.


Освен организатори и дипломати от посолството, на събитието присъстваха заместник областния управител на град Нитра, заместник кмета на града, делегация от Русенския университет, предвождана от ректора д-р Христо Белоев, ректора на Университета в град Нитра, представители на бизнес средите. Присъстващите бяха информирани за интереса на фирми винопроизводители към закупуване на лозя в България, както и за  инициативата за обмен на студенти между университетите в град Нитра и град Русе.

Министерство на външните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |