В новините
 
27.08.2008 13:57   Новината е видяна 3275 пъти
НАП започва открито наблюдение на висикообортни обекти в Бургас
Открито наблюдение на високооборотни обекти в Бургас за установяване на реалните обороти започват екипи на Националната агенция за приходите от Сливен, Ямбол и Бургас. В проверките ще участват и специализирани звена на община Бургас. Проверките на приходната администрация са част от пилотен проект, който чрез физически контрол цели изваждане на светло в максимална степен на укрити приходи, за които не се заплащат данъчни и осигурителни задължения. Съвместните действия на приходната администрация с общината идват като следствие от проведени срещи между кмета на Бургас Димитър Николов и директорът на Регионалното управление на НАП Румяна Дулева за ефективни мерки за продиводействие на сивата икономика. Друга цел на започналите наблюдения е събиране на качествен доказателствен материал, който впоследствие да се използва при бъдещи ревизионни действия, а също и възможност за последващо данъчно облагане по аналог. Това означава да се изисква заплащане на данъчни задължения върху реално установени, а не по представени в НАП фиктивни приходи.
„За съжаление при продължаващите проверки от този тип в курорта Слънчев бряг установяваме, че след като екипите на НАП приключат няколкодневното наблюдение, повечето заведения масово се „връщат" на предишните си декларирани нереално ниски обороти", коментира директорът на дирекция „Обжалване и управление на изпълнението"-Бургас г-жа Румяна Дулева. /Ако името на дирекцията е прекалено дълго и сложно - за по-лесно - директорът на Регионалното управление на НАП-Бургас - Румяна Дулева/. „За разлика от досегашната практика санкциите да са близки до минималните, сега те ще бъдат близки до максималните размери, определени в закона. Диапазонът е твърде широк - от 200 до 10 000 лева по закона за ДДС. Ще представяме солидни аргументации и се надяваме съдът да приеме нашата логика и да не променя размера на наказателните постановления. Чрез посочването на нереални обороти всъщност става дума за укриване на данъци в големи размери", добави още Дулева.
Кметът на Бургас Димитър Николов посочи, че съвместните действия не бива да се разглеждат като опит да се пречи и затруднява дейността на бизнеса. Целта ни е да променяме манталитета , недопустимо е сивият дял в икономиката да доминира, така се ощетяват всички, добави още градоначалникът.
При проверките в Слънчев бряг и Несебър до момента са съставени 33 акта за установени различни нарушения. Реалността е, че оборотите се занижават в пъти. Във високооборотно заведение за хранене в центъра на комплекса преди проверка е бил посочен оборот от 3000. Екипите на НАП в продължение на седмица са засекли оборот близък и надхвърлящ 24 000 лева. В заведение с посочен дневен оборот 416 лева, в първия ден на проверка оборотът се оказва 3100, а в последствие достига и  8000 лева.
При проверките се следи и за спазването на осигурителното законодателството. В Слънчев бряг сега се проверяват хотели, хотелски вериги и прилежащите търговски обекти. Сред една от констатациите е, че масово не се сключват договори за наем при експлоатацията на различни обекти в рамките на хотелските сгради.

http://factor-bs.com/news-4967.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |