В новините
 
29.08.2008 12:16   Новината е видяна 9988 пъти
Най-голямо международно участие тази година на “Аполония” ще има в концертите на камерна и джазова музика

Най-голямо международно участие тази година на “Аполония” ще има в концертите на камерна и джазова музика. Това каза пред проф. Димо Димов, основател на Празниците на изкуствата “Аполония” и председател на Фондация “Аполония”, Агенция "Фокус". предаде  Това са участия на музиканти от много страни в Европа и САЩ. В камерната музика международното участие е повече от страна на българи, които живеят в чужбина. Това са в по-голямата си част млади хора, които са направили голямо име извън България. В тазгодишното издание на празниците има участие и на африканци. Те ще изнесат концерт на 6 септември, заедно Хилда Казасян, разказа още проф. Димов.
Проявите в рамките на празниците на изкуствата ще бъдат разделени в пет цикъла - театрални представления, камерни, джазови, поп и рок концерти и литература, където се представят книги и поезия. Паралелно с тези прояви се откриват и изложби.
Празниците на изкуствата “Аполония” ще се проведат за двадесет и четвърти път. Те ще започнат от 30 август и ще завършат на 10 септември. “Основах тези празници на изкуствата с желанието артистите да могат да показват своето изкуство и публиката да се радва на това изкуство, каза още той. Всяка година по време на празниците “Аполония” има между 60 и 70 прояви”, разказа проф. Димо Димов.

http://www.factor-bs.com/news-5011.html

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |