В новините
 
30.08.2008 14:17   Новината е видяна 4139 пъти
Пазарджик вече има нова пречиствателна станция, изградена със средства от ИСПА по проект, управляван от МОСВ
Пазарджик вече има нова пречиствателна станция за отпадни води, изградена със средства по програма ИСПА в размер на над 10 700 000 евро по проект, управляван от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/.
МОСВ изпълни поетия пред ЕК ангажимент за завършване на обекта до края на август и вече има издаден акт 15 за приключване на строителството. В понеделник документите ще бъдат внесени в ДНСК и се очаква до края на септември пречиствателната станция да бъде въведена в експлоатация. Тя ще обслужва 156 000 еквивалент жители.
Пречиствателната станция в Пазарджик беше един от проблемните проекти по ИСПА заради забавяне на сроковете за изграждане, но със съвместните усилия на МОСВ и ЕК той беше спасен и приключен. На няколко пъти се налагаха корекции на първоначалния проект заради възникнали обективни обстоятелства, три пъти е удължаван срокът за строителство, две тежки наводнения през 2005 и 2006 година също създават проблеми и нанасят щети, които трябва да бъдат отстранявани.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |