В новините
 
02.09.2008 13:12   Новината е видяна 4096 пъти
Едноминутно изказване на българския депутат в ЕП Николай Младенов (ЕНП-ЕД) на пленарното заседание на ЕП в понеделник, 1 септември 2008 г. по повод оттеглянето на Филип Димитров от политиката

Николай Младенов (ЕНП-ЕД). – Уважаеми г-н председател, уважаеми колеги, в началото на м. юли Филип Димитров, първият ни демократично избран министър-председател на България, се оттегли от политиката.


Филип Димитров беше сред основателите на демократичната опозиция в България, пое ръководството на държавата от разпадналия се комунистически режим в началото на 90-те години, беше представител в Европейския парламент и, последно, заместник-председател на Българското народно събрание.


През всичките осемнадесет години, когато г-н Димитров беше в политиката, за всички нас, които го познаваме, той служеше за пример за честност, откритост и човек, който до дъното на душата си вярва в европейския, трансатлантическия избор на нашата страна, в свободата на словото, в демокрацията и в правата на човека.


Аз съм убеден, че въпреки неговото оттегляне от политиката, той ще продължи с неговите съвети и с неговия опит да съдейства на всички нас да върнем онзи образ на нашата държава, който тя заслужава да има заради усилията на хора като Филип Димитров.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |