В новините
 
04.09.2008 07:52   Новината е видяна 4324 пъти
За пръв път в Бургас Дни за профилактика на детското зрение, организирани от Очна болница „Бургас”

Ученици от първи до четвърти клас ще бъдат преглеждани безплатно в Специализирана очна болница „Бургас” на 12-ти и 13-ти септември. Броени дни преди децата да прекрачат прага на училището, родителите им ще имат възможност да проверят имат ли малките проблеми със зрението. Те ще получат полезна информация за риска от детски очни заболявания, тяхното лечение и профилактика.

      Учениците в началните класове могат да се включат в конкурса за най-оригинална детска рисунка на тема „Моите красиви и здрави очички”, която трябва да носят в деня на прегледа. Жури от специалисти на Очна болница „Бургас” ще определи победителите в конкурса. След скрининг прегледа всяко дете ще получи сертификат „Моите красиви и здрави очички”, който удостоверява, че то знае как да се грижи за очичките си.

      Основната причина за инициирането на тази първа по рода си проява е, че ефективна система за профилактика на зрението при децата в България няма, затова родители и лекари трябва да обединят усилията си този факт да се промени, посочват специалистите от очна болница „Бургас”. Статистиката твърди, че 2 до 3% от децата имат „мързеливо око”, от 3 до 5% страдат от кривогледство, а между 12 и 15%  - от далекогледство. Проблемите със зрението са на четвърто място сред основните здравни проблеми в днешно време. Над 80% от откритите в ранна детска възраст очни заболявания са лечими, но обикновено родителите водят децата си на очен лекар чак когато малките имат оплаквания или симптоми за смущения в зрението.

      Записването за час за преглед ще става от близките на детето на тел. 056/85 98 40 или на място в клиниката (ж.к. „Славейков”, до спортна зала „Младост”). На същия телефон те могат да получат компетентна информация и съвети за опазване на детското зрение.

      Желаещите да участват в конкурса могат да използват бои, цветни моливи, пастели, флумастери и други материали и техники. На гърба на рисунката авторът трябва да посочи трите имена, възрастта си, адрес и телефон за връзка. Рисунката не е задължително условие за безплатен преглед.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |