В новините
 
04.09.2008 12:04   Новината е видяна 3855 пъти
Общинските съветници от “Атака” няма да участват на конференция за петролопровода в Александруполис

На 2 септември т.г. Община Александруполис покани кмета Димитър Николов и целия общински съвет на Бургас за участие в съвместна конференция с кмета и съветниците на гръцката община. Конференцията трябва да се състои на 19 и 20 септември в гр. Александруполис, Република Гърция.

Основна тема на мероприятието е петролопроводът Бургас – Александруполис в следните аспекти:
• последствия от изграждането на петролопровода (околна среда, намаление на безработицата, финансов напредък)
• дискусия относно петролопровода (проблеми, моментна ситуация, бъдещи перспективи)

Общинските съветници от “Атака” - Бургас  благодарим за поканата на любезните домакини – кмета и общинските съветници на Александруполис, но заявяваме, че няма да участваме във форума по две основни причини:
Първо:  Наша последователна позиция е, че въпросът с изграждането на петролопровода не е предрешен. Засега няма никаква яснота нито за конкретното трасе на тръбопровода, нито за начините за разтоварване на танкерите, нито за мерките за безопасност и опазване на околната среда, няма финансово-икономически анализ за отражението на проекта върху туризма и цялата българска икономика. Не е направена и оценка за въздействието върху околната среда. Тоест проектът Бургас – Александруполис тепърва ще бъде предмет на дискусия между бургаските граждани и местните власти от една страна и правителството (включително и бъдещото) на Република България.
По тази причина  не смятаме за своевременно провеждането на  подобна междуообщинска конференция.
 Второ: “Атака” бе инициатор на референдума, при който 50 000 бургаски граждани, тоест близо 98 процента от гласувалите, казаха категорично “не” на този неизгоден и опасен за България проект. Ние уважаваме своите съграждани и твърдо защитаваме тяхната позиция и техните интереси.

Призоваваме колегите си от другите групи общински съветници също да откажат участие в конференцията. Особено тези, които само преди няколко месеца многократно и публично определяха проекта Бургас – Александруполис като безумен и крайно неизгоден за Бургас и България.

Така заедно ще спестим на бургаския бюджет значителна сума за пътни, командировъчни и т.н.
 В същото време декларираме, че нашият отказ да участваме в конференцията в никакъв случай не бива да се приема като отказ от сътрудничество с община Александруполис. Ние подкрепяме и ще подкрепяме развитието на приятелски отношения между общините Александруполис и Бургас (културни, социални, икономически, туристически) и още веднъж благодарим за поканата на Община Александруполис.

Бургас, 4 септември 2008 г.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |