В новините
 
05.09.2008 18:41   Новината е видяна 4024 пъти
Подписват Споразумения за доразвитие и утвърждаване на партньорство между местната администрация и Съюза на инвалидите в България

Благодарение на Съюза на инвалидите в България (СИБ), член на Европейския форум на хората с увреждания и неговия проект  ‘’СИБ - модерна европейска организация - коректив и партньор на местната администрация’’, осъществяван с финансовата подкрепа на ОП Административен капацитет, съфинансирана от ЕС чрез ЕСФ, хората с увреждания и техните организации ще получат шанс за развитие и усъвършенстване.

      40 представители на хората  с увреждания от  областите Сливен, Стара Загора, Бургас и Ямбол - членове на местни организации на СИБ и на други организации, както и представители на местната администрацията ще участват в провеждащото се в хотел «Норт Бийч» в Приморско в периода 13 до 15 септември 2008  обучение. То е под мотото «Модерна европейска организация» и включва три модула – «Имам право», Граждани» и «Застъпничество и лобиране» (теми за достъпна жизнена и архитектурна среда, възможности за  образование и професионална    подготовка на лицата с увреждания, трудова заетост за лицата с намалена работоспособност, социално-икономическа  защита на ХУ. Участниците ще придобият знания в една нова за страната ни сфера като застъпничеството, ролята му за промяната на политики, цели на застъпническата кампания, властова динамика, стратегическа коммуникация, разработване и предаване на послание и план за застъпническа кампания, изграждане на мрежи и коалиции. Обучението на доброволните сътрудници ще се проведе от авторитетни специалисти в областта на социалната практика и стратегическото планиране - преподаватели във ВУЗ и представители на НПО като Евгени Дайнов, Румян Сечков, Ирен Стефанова и др.

Проектът ще се реализира на територията на цялата страна, целта му е да подготви 500 доброволни сътрудници на СИБ за застъпническа дейност и лобиране за правата на хората с увреждания, да набере и анализира информация за основните проблеми на тези граждани и да разработи Стратегия за развитието на СИБ именно като модерна европейска организация. Ще бъде проучен и чуждестранен опит. Реализацията му ще създаде по-добър капацитет и ще изгради стратегия за развитие на Съюза на инвалидите в България като модерна национално представена нестопанска организация, която да продължи да бъде достоен партньор и коректив на местната власт за намаляване на бюрокрацията и подобряване на публичните услуги за инвалидите,  чрез обучение, привличане на общественото внимание и активизиране на публичния дебат и гражданския контрол. 


На 13 септември 2008 по време на пресконференцията в Приморско, която ще се проведе в хотел “Норт Бийч” в 12.30 часа, ще се подпишат Споразумения за доразвитие и утвърждаване на партньорство между местната администрация и Съюза на инвалидите в България, представляван от председателя си г-н Красимир Коцев и кметовете (или техни представители) на общини от Бургаски регион. Споразуменията целят извеждане на модел за добра европейска практика в осъществяването на публичния дебат и услугите за хора с увреждания.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |