В новините
 
06.09.2008 07:37   Новината е видяна 9536 пъти
Камен Донев с авторски моноспектакъл в Созопол

Пловдивският актьор Камен Донев тази вечер ще изнесе в Созопол авторски моноспектакъл - "Възгледите на един учител за народно творчество", предназначен за публиката на "Аполония" това лято в курортния град.
От едноименната фондация припомниха, че Камен Донев е автор на около 30 пиеси, някои от които поставя сам.
Пловдивският актьор е носител на награди, между които ИКАР 2000 за драматургия на "Самолета-беглец", награда за принос към българската култура на Радио ФМ Класик, Министерството на културата и др.
"Възгледите на един учител за народното творчество" е първият му моноспектакъл. С много хумор Донев натрупва скечови ситуации и комични импровизации като използва за фон изпълненията на едни от най-добрите български музиканти.
В програмата на "Аполония" днес са включени още представяния на две книги на издателска къща "Жанет 45". Това са произведенията "Разкази под линия" на Александър Шпатов и "Кръглата риба" на Момчил Николов.
Шпатов направи дебют през 2006-та година с "Бележки под линия".
В анотацията за "Кръглата риба" се казва, че въпреки своите почти 500 страници се чете на един дъх. Както и: "Изключителна книга - сериозна и същевременно забавна. Книга, след която най-вероятно ще се замислите за света, в който живеем".
На сцената на амфитеатъра в Созопол тази вечер концерт ще има Камелия Тодорова. По-късно пак там ще се прожектира лентата "Авантюрата Хамлет" , чиито режисьори са Грег Роуч (САЩ) и Ивайло Дикански.

http://factor-bs.com/news-5198.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |