В новините
 
06.09.2008 07:55   Новината е видяна 7281 пъти
Несебър показва на туристите Велико Търново

Главният секретар на община Несебър Ели Кирилова (вляво) и шефът на “Царевград Търнов” Даниел Панов (вдясно) разговарят за съвместната инициатива

  В края на летния сезон туристите в Несебър ще се докоснат и до някои от туристическите атракции на старопрестолната ни столица Велико Търново.
От днес до 7-ми септември забележителностите на старата българска столица ще бъдат показани  и в морския град. Така с атрактивна културна програма и изложение-панаир на майсторите от известната Самоводска чаршия в Търново Несебър удължава летния сезон.
 Идеята  чрез подобни културно-исторически изложения  да се популяризират двете туристически дестинации е на общините Несебър и Велико Търново, и на общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”.
С тази инициатива община Несебър се среми  в края на сезона да предложи на  своите туристи  един максимално  качествен туристически продукт, който да включва и разнообразна културна програма и повече туристически атракции.  Идеята е по този начин общината активно да подпомогне развитието на основния местен бизнес – туризмът. Това обясни главният секретар на община Несебър Ели Кирилова.
  Целта на това сътрудничество е да се върнат българските туристи по нашето Черноморие  и  по нашите исторически обекти, каза още председателят на агенцията по туризъм “Царевград Търнов” Даниел Панов.
Тази вечер гостите на Несебър ще се върнат назад във времето чрез възстановка на коронясването на  цар Калоян.
Началото на сътрудничеството между двете общини бе  сложено в края на юни тази година,  когато в старата българска столица се проведоха “Дни на Несебър” , преминали под мотото “Елате на море”.
Община Несебър има идея за подобни съвместни инициативи и с общините Пловдив и Стара Загора.
http://factor-bs.com/news-5216.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |