В новините
 
17.09.2008 07:56   Новината е видяна 3744 пъти
На 152-ма пострадали в пътни катастрофи помогнаха екипите на КАТ и Спешна медицинска помощ през активния летен сезон

Много добри резултати от съвместната акция на министерствата на здравеопазването и на вътрешните работи за оказване на помощ на пострадалите при пътни инциденти отчетоха министрите Евгений Желев и Михаил Миков. Те заявиха, че кампанията ще се проведе и следващото лято.

От 1 август до 15 септември т. г. екипи на КАТ и Спешна медицинска помощ дежуряха съвместно на 28 пункта от републиканската пътна мрежа, които са с висока концентрация на пътно-транспортни произшествия. Тяхната задача беше да оказват незабавна помощ на пострадалите и по този начин да се ограничат последиците от нарасналия брой произшествия по пътищата на страната, особено през активния летен сезон.

За 45-те дни на съвместната акция медицинските екипи са оказали неотложна помощ на 152 пострадали при 80 катастрофи. Най-много за 15 минути ранените са били транспортирани до специализирано здравно заведение, което е много добър резултат, коментира министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев.

Пътищата на България са изключително натоварени не само заради непрекъснато растящия брой на превозните средства, но и заради интензивния транзитен трафик, а това неминуемо води до увеличаване на пътния травматизъм, обобщи вътрешният министър Михаил Миков. Той поиска хората да знаят, че тяхното недисциплинирано поведение на пътя струва много скъпо на държавата и данъкоплатеца. Миков определи като най-невралгични за трафика градовете София, Пловдив, Стара Загора, Варна и Бургас, както трасетата към морето и пътя за Кулата. Там броят на жертвите от ПТП са се увеличили значително в сравнение с миналата година.

Не си купувайте шофьорските книжки, това е опасно за вашия живот и здраве, призова министърът на вътрешните работи и обяви, че до две седмици правителството ще приеме окончателно промените в Закона за движение по пътищата, с които се предлага към шофьорите-нарушители да се прилага по-често мярката “обществено полезен труд”. Сроковете за това наказание не трябва да са по-кратки от 14 дни, особено ако става дума за рецидив, обясни Миков.

Според данните на КАТ-Пътна полиция половината загинали в катастрофи са жертва на превишената скорост, 13 на сто – на неспазване на предимство, 10 на сто от ПТП са причинени от неправоспособни водачи, а 6 на сто – от пияни шофьори.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |