В новините
 
20.09.2008 10:40   Новината е видяна 3394 пъти
Без топла вода на празника остават Бургас, Плевен и Враца

В Деня на независимостта Бургас, Плевен и Враца ще осъмнат без топла вода. В тези градове Топлофикациите не не са се издължили на Булгаргаз в рамките на последния работен ден от настоящата седмица - 19 септември. Това беше крайният срок.

До 17 часа на 19 септември от трите дружества в Плевен, Бургас и Враца, собственост на бизнесмена Христо Ковачки, са превели 300 хиляди лева, а общият им дълг към Булгаргаз е 12 млн. лева, съобщиха за Дарик от газовата компания. В Булгаргаз не считат преведената сума като издължаване и са принудени да пристъпят към прекратяване на доставките на синьо гориво към трите топлофикации.

Димитър Гогов съобщи, че хората в Плевен, Враца и Бургас ще се събудят в Деня на независимостта без топла вода - 8 чаа на 22.септември. По-късно от газовата компания уточниха, че газът ще бъде спрян не в 8 часа, а в 8,30 часа.

Без топла вода ще останат и училищата, детските градини и болниците в трите града, тъй като дружествата на Христо Ковачки не са представили отделни графици за тези заведения, обясни още Гогов.

„Ако мислите, че за Булгаргаз 12 млн. лв. са троха, защо не попитате дали за господин Ковачки 12 млн. лв. също не са троха. Тогава защо не ги плати”, каза Гогов.

Все още не е ясно с колко ще бъде намалено газоподаването за столичното парно, като „Топлофикация–София" в срок от 1 седмица трябва да плати дълговете си към газовия доставчик. Енергийният министър Петър Димитров заяви, че сред най-големите длъжници за парно има общински съветници и депутати.

Тази ситуация с парното е ненормална. Не говорим за социално слаби, говорим за хора, които носят отговорности за настоящето и бъдещето на България и в същото време не плащат.

Министър Димитров бе категоричен, че единственото решение за кризата с „Топлофикация – София” е Столична община да увеличи капитала си в дружеството и да плати задълженията й към „Булгаргаз”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |