В новините
 
24.09.2008 07:36   Новината е видяна 3736 пъти
Среща на чуждестранни преводачи и издатели на българска литература в Балчик

Преводачи и издатели на българска литература от чужбина се събrрат на среща в културния център "Двореца" в Балчик от 23 до 29 септември. Очакват се 25 гости от Европа, САЩ и Мексико, както и български издатели и преводачи, представители на творчески организации и асоциции. Държавният културен институт е представен от директора г-жа Людмила Димитрова, която ще запознае участниците с програмите на Института за популяризиране на българската литература и книга - насърчаване на съвместните издания и участие в панаири на книгата, засилена промоция на книгата в програмите на българските мисии в чужбина. Пред участнизците в срещата Министерството на културата ще представи програми за популяризиране на българските автори в чужбина. На форума в "Двореца" ще се дискутират и проблемите на превода и се предвиждат срещи на гостите с наши автори.

В приветствие на заместник-министър председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин се казва: "Бих искал да изразя моята лична, като българин, благодарност и признание за вашия труд, благодарение на който българската литература е неотменима част от световната книжнина и литературно наследство. Сигурен съм, че вашите разговори и обмен на мнения за времето на срещата ви в Балчик ще бъдат изключително плодотворни. Вярвам, че вашите мисли и идеи, изказани тук, ще отворят нови хоризонти за българската литература, ще дадат  ценни ориентири на нас политиците и държавните институции как да работим ефективно за да съдействаме за успешното утвърждаване на културата на България зад граница чрез нейните най-добри класически съвременни автори. Благодаря ви за безценната помощ в усилията ни България да бъде позната и активно опознавана навън, да бъде четена и така да бъде разбрана по-добре."





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |