В новините
 
24.09.2008 08:02   Новината е видяна 4532 пъти
Инциденти през последното денонощие

„ИНЦИДЕНТИ ОТ ПРИРОДЕН ХАРАКТЕР”
На 23 септември 2008 г. към 16:26 е получен сигнал за наводнени, вследствие продължителен валеж от дъжд, стопански постройки в близост до водосток „Гьолдере”, гр. Костенец, общ. Костенец, Софийска област.
Към 18:00 часа района е отводнен със сили и средства на община Костенец .
На 23 септември 2008 г. към 16:26 е получен сигнал за протичане на покрива и наводняване на храма „Св. Никола”, вследствие продължителен валеж от дъжд над с. Подгорие, общ. Костенец, Софийска област.
Към 18:00 часа храмът е отводнен.


ИНЦИДЕНТИ ОТ ТЕХНОГЕНЕН ХАРАКТЕР
На 23 септември 2008 г. продължи обявеното със заповед на кмета на общ. Панагюрище „бедствено положение” в общ. Панагюрище, обл. Пазарджик.
Община Панагюрище разполага с общо 20 бр. водоноски, доставени от МИС. Осем от тях са на разположение на град Панагюрище, а с останалите 12 бр. се обслужват околните населени места, засегнати от безводието.
На 23 септември 2008 г. към 11:00 часа е получен сигнал за паднала метална конструкция в двора на детска градина на ул. „Вардар” № 61, гр. Добрич.
Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" – Добрич е отрязала и отстранила падналата част от металното съоръжение.
Пострадали няма.
На 23 септември 2008 г. към 11:06 часа е получен сигнал за обърнал се камион на 2 км от гр. Елхово, в посока гр. Бургас, вследствие на което бил затворен пътя. Ремаркето паднало на десен борд и запушило пътното платно с 3,5 т товар.
Камионът е преместен от пътното платно и движението по него е възстановено.
Пострадали няма.
На 23 септември 2008 г. към 15:50 часа е получен сигнал за тежка катастрофа на главен път Е 70 Варна - Русе, общ. Шумен, обл. Шумен на разклона за кв. „Макак” между лек автомобил „Ауди 80” и джип „Мерцедес” със софийска регистрация. Вследствие на катастрофата пътуващите три жени в лекият автомобил Ауди загиват на място.
Към 17:40 часа автомобилът е обезопасен от спасителен екип отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" - Шумен, като е спрян течът на газ и е отстранена акумулаторната батерия. Извършено е изваждане на един от труповете от лекият автомобил.
На 23 септември 2008 г. към 16:30 часа е получен сигнал за катастрофирала бордова газка превозваща 30 души работници между селата Мъглен и Черна Могила, общ. Айтос, обл. Бургас.
Пострадали са общо 8 човека, от които двама с по-тежки наранявания – откарани са в ОРБ – Бургас, без опасност за живота.
***
На 23 септември 2008 г. към 18:45 часа по данни на дежурния по ОССиУК – В. Търново е станала катастрофа с един смъртен случай в района на южен пътен възел, общ. В. Търново, обл. В. Търново. В района на произшествието не е имало други автомобили.
По първоначални данни се предполага, че водача е починал от сърдечен удар.
Тялото на починалия е откарано за установяване причините за смъртта.
Води се следствие.

ДРУГИ

На 23 септември 2008 г. към 15:24 часа е получен сигнал за наличие на гнезда на стършели в изоставени вили в кв. „Панака”, с. Смоляновци, общ. Монтана, обл. Монтана.
Към 18:45 часа спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" -  Монтана е напръскала гнездата с препарат и са ги изгорили.
На 23 септември 2008 г. към 15:45 часа е получен сигнал за изпуснато при изкопни работи, циментово блокче в кладенец, където е работил човек, в района на местността „Дилбер чешма”, община Варна, обл. Варна. Работещият в кладенеца е починал.
Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" -  Варна е извадила тялото
Случаят се изяснява от компетентните органи.
На 23 септември 2008 г. към 15:15 часа е получен сигнал за черен дим в района на изток от фирма „Агробиохим” – Стара Загора.
Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към Териториална дирекция "Гражданска защита" -  Стара Загора е разузнала района и не е констатирала наличие на огнище на пожар.
Няма констатирана опасност за околните селища.
На 20 септември 2008 г. към 16:13 часа е получен сигнал за наличие на мъртва риба в яз. „Пчелина”, общ. Радомир, обл. Перник.
След като към 16:15 и 16:16 часа са били уведомени съответно директорите на Териториална дирекция „Гражданска защита” – Перник и РИОСВ на място е бил изпратен екип за изясняване на случая.
Взети са проби от водата в язовира за установяване причината за умрялата риба.
На 23 септември 2008 г. по данни на РИОСВ от пробите не е установено промишлено замърсяване и отравяне на водата. Счита се, че съществува липса на кислород.
За случая са уведомени „Напоителни системи” ЕАД – Перник и Басейнова Дирекция.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |