В новините
 
24.09.2008 11:15   Новината е видяна 3940 пъти
Сергей Станишев и Ивайло Калфин в среща на ръководителите на делегации от държави, участващи с военни контингенти в Международните сили в Ирак

Домакини на срещата в Ню Йорк на 23 септември 2008 г. бяха президентът на САЩ Джордж Буш и президентът на Ирак Джалал Талибани. Американският президент направи равносметка, че мисията на коалицията в Ирак е успешна и страната се стабилизира. Международната общност ще продължи да помага и в бъдеще на Ирак, но с невоенни средства, посочи още Джордж Буш.

Президентът на Ирак Джалал Талабани благодари на участниците в международната коалиция и подчерта, че иракският народ е благодарен и няма да забрави помощта. “Властите в Ирак вече са готови да поемат повече ангажименти в мирното изграждане на държавата”, посочи той. Джалал Талабани покани всички участници в коалицията активно да се включат в следвоенното икономическо изграждане на Ирак. 

Г-жа Аша Роуз Мигиро, заместник-генерален секретар на ООН благодари на участниците в срещата от името на Генералния секретар Бан Ки-мун за успешната мисия. Аша Мигиро подчерта още, че мисията е пример как ООН и отделните държави могат успешно да участват заедно в стабилизирането и възстановяването на трета страна.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |