В новините
 
28.09.2008 08:57   Новината е видяна 2664 пъти
Посланикът за България на инициативата - 1Пакет=1Ваксина ще посети клиниката на д-р Тетанус в Бангуи

Ива Дойчинова замина за Африка
Посланикът за България на инициативата - 1Пакет=1Ваксина ще посети клиниката на д-р Тетанус в Бангуи 

Официалният посланик на инициативата 1ПАКЕТ=1ВАКСИНА за България - Ива Дойчинова, замина за столицата на Централноaфриканската република – Бангуи. Там Ива ще се срещне с Д-р Тетанус, старши здравен специалист по тетанус при майки и новородени. Д-р Тетанус е псевдонима на д-р Франсоа Газе, който посвещава дълги години в борбата с неонатален (бебешки) и майчински тетанус.


Ива Дойчинова – водеща на предаването „Часът на мама“, дългогодишен водещ в Радио „ФМ+“ и БНТ, ще се срещне лично с Д-р Тетанус и децата, за които се събират средства за имунизация. Майка на две деца, Ива прие с огромно желание поканата да бъде посланик на добра воля на UNICEF и Pampers® в България за хуманната инициатива - 1пакет=1ваксина.


Като официален посланик на кампанията в България, Ива Дойчинова ще присъства на пресконференция в Женева, където ще се срещнат всички посланици на кампанията от цял свят, за да обменят опит и да изкажат своята позиция в борбата срещу тетанус в страните от третия свят. Заедно всички те ще пътуват за Африка, където ще се срещнат лично с майките и новородените деца, които се нуждаят от ваксини против тетанус. В Централно-африканската република, посланиците ще се докоснат до тъжната африканска реалност: ще видят с очите си бедността и условията, в които африканските майки са принудени да отглеждат децата си. В столицата на Централно-африканската република- Бангуи, посланиците на UNICEF ще посетят клиниката на д-р Франсоа Газе или както още го наричат- д-р Тетанус- UNICEF старши здравен специалист по тетанус, който е посветил дълги години в борбата с болестта и набавянето на анти-тетанус ваксини.


Медийни партньори на инициативата в България са: BTV, предаването “Часът на мама”, Fame Cards, сп. Моето дете и сп. Журнал за жената и радио „ФМ+“.
 


Инициативата 1Пакет=1Ваксина подкрепиха и следните личности:

Меглена Кунева – Европейски комисар по защита на потребителите и майка на едно дете; Константин Папазов – старши треньор на националния отбор по баскетбол и баща на две деца; Екатерина Дафовска – златна медалистка от Олимпийските игри в Нагано и майка на две деца; Наталия Симеонова – водеща на предаването „Море от любов” и майка на едно дете;

Гала Будева – водеща на предаването ”Имаш поща” и майка на едно дете;

Богдана Трифонова – водеща на предаването „Часът на мама” и майка на две деца;

Радост Драганова – водеща на предаването „Огледала” и майка на едно дете;

Георги Енчев – певец, музикант, продуцент и баща на едно дете;

Ани Пападопулу – актриса и майка на едно дете.


Твоята помощ също е нужна!


“Какво знаеш за тетанус болестта?”


Повече информация за тетанус по света:

Тетанус е инфекциозна болест, която ние възприемаме като рядкост, предимно като резултат от порязване или одраскване, тъй като новородените в развитите страни биват имунизирани от самото им раждане и след това на определени интервали от време.

В индустриализирания свят, повечето майки раждат при нормални хигиенни медицински условия, където новородените бебета задължително биват имунизирани през първия ден от появата им на бял свят, на първата им година, както и през известни интервали от време.


В по-малко индустриализираните страни обаче, тетанус е болестта, наречена „тихия убиец“. За Африканските майки и новородени, тетанус е коварна болест, която покосява детския живот мигновено поради липса на основни ваксини и медикаменти. Трудно е да се повярва, че в наши дни в повече от 47 страни, на всеки три минути тетанус отнема живота на новородено. Всяка година повече от 140 000 новородени и около 30 000 майки стават жертви на тетанус.


Неонаталният тетанус (тетанус при новородени) е инфекциозна болест, причинена от бактерия, която живее в почвата. Веднъж попаднала в организма, бактерията действа с невероятна бързина.Тя причинява болезнени спазми и води до трагичен завършек ако не бъдат взети медицински мерки.
 


За глобалната инициатива 1pack=1vaccine:

Глобалната инициатива на Pampers® и UNICEF – 1pack=1vaccine стартира през 2006 година в Обединено кралство Великобритания. Там кампанията постига невероятен успех, след което се разпростира също толкова успешно в останалите западноевропейски страни. Следват САЩ, Япония, Канада и др. Тази година инициативата стартира в страните от Централна и Източна Европа.

Досега с помощта на хиляди майки по света са събрани над 50 милиона ваксини, а през следващите три години, UNICEF и Pampers® имат за цел да съберат още 200 милиона ваксини. UNICEF и Световната Здравна организация вярват, че окончателното премахване на тетанус при майките и новородените може да бъде постигнато до 2012 година.
 


За UNICEF:

UNICEF е Детският фонд на Организацията на обединените нации и част от голямото семейство на ООН. От 1946 година насам, UNICEF е водеща организация, работеща в полза на децата, представена в над 150 страни по света. UNICEF помага за оцеляването и благоденствието на децата от ранното детство до юношеството. UNICEF оказва помощ в областта на детското здравеопазване и пълноценното хранене, за осигуряване на основно образование за всички момичета и момчета, както и за закрила на децата от насилие, експлоатация и СПИН. UNICEF се финансира изцяло от доброволни дарения на отделни лица, фирми, фондации и правителства. 
 


За Pampers:

Три милиарда пъти дневно продуктите на P&G докосват живота на хората по света. Компанията притежава едно от най-силните портфолиа, включващо продукти, които се ползват с изключително доверие и са лидери на световния пазар. Такива са Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Pringles®, Folgers®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Actonel®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella, Gillette®, и Braun®.

Служителите на P&G па света са над 135,000, работещи в над  80 страни.

Посетете www.pampers.com за последните новини и подробна информация относно Pampers®

Pampers® произвежда висококачествени продукти за Вашето малко бебче, за да се чувства чисто и комфортно в своите пелени. 

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |