В новините
 
29.09.2008 07:10   Новината е видяна 3901 пъти
Създаване на Черноморски еврорегион

Ставайки член на Черноморския еврорегион страната ни ще може да участва по проекти за усвояване на средства от порядъка на 1,7 млрд. евро. Парите ще бъдат предоставяни всяка година за развитиeто на Черноморския еврорегион. Това съобщи на пресконференция председателят на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов.

Заедно с председателя на Постоянната комисия "Европейски въпроси и международно сътрудничество", Неделчо Михайлов той се срещна с изпълнителния директор на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО) Марияна Кънчева и Илко Цонев, който е член на Управителния съвет на организацията.

Двамата представители на ръководството на АБЧО са присъствали на среща в Страсбург, домакинствана от Съвета на Европа, на която е обсъдено създаването на Черноморския Еврорегион. По думите на Кънчева идеята за основаването на това сдружение не е нова. Тя се е зародила още преди 2 години по инициатива на областния управител на Констанца и с подкрепа от страна на Румънското правителство.

Тя допълни, че всички черноморски държави са изявили желание да станат членове на еврорегиона, но намерение за включване са изявили и страни, които не са в черноморския басейн. Сред тях са Гърция, Молдавия, Армения и Грузия.
Във връзка със създаването на Черноморския еврорегион, Борислав Гуцанов съобщи, че общината ще започне активна работа с всички неправителствени организации. На първо място това е АБЧО.

Общината ще започне активна работа с всички неправителствени организации, като първата от тях ще е "Интелигентна енергия Европа". Тя ще е свързана с намирането на варианти за подмяна на горивото, което се използва за придвижване на автобусите на градския транспорт.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |