В новините
 
30.09.2008 11:42   Новината е видяна 4505 пъти
Нова улица ще подобри комуникациите между Бургас и Промишлена зона „Север”

Открита е процедура по възлагане на обществена поръчка за изграждане на довеждаща пътна инфраструктура до Промишлена зона „Север”. Там Община Бургас е отредила парцел за обособяване на индустриален парк. Обявлението за поръчката по ЗОП е публикувано в сайта на МРРБ, раздел „търгове”.

Проектът на Община Бургас е одобрен за финансиране по програма ФАР. Той предвижда изграждане на локално пътно платно на ул. “Крайезерна”, което ще осигури безопасно транспортно обслужване на прилежащите територии от Промишлена зона “Север”. Очаква се до края на ноември да бъде избран изпълнител на проекта и преди настъпването на 2009 г. да започне реалното му изпълнение.

Новият пътен участък ще е с приблизителна дължина 1000 м. По неговото протежение ще бъдат обособени улица с асфалтобетонова настилка, тротоар за пешеходно движение, уширение за паркинг, три кръстовища и връзка с пътния възел при товарна ж.п. гара.

Осигуряването на необходимото водозахранване на бъдещите производствени площадки ще бъде обезпечено с изграждане на улични водопроводи, канализация за битово-фекални и дъждовни води. По проект трябва да се монтират захранващи кабели и касети за улично осветление, като се резервират необходимите мощности за бъдещо продължение на уличното осветление по ул. “Крайезерна”. Също така ще бъде положена тръбна канална мрежа, чрез която да се осигури достъп до телефон и интернет. В изготвянето на проекта е взета предвид и газификацията на ПЗ „Север”.

В изграждането на улицата и инженерната инфраструктура ще бъдат вложени близо 2 млн. лв. безвъзмездно финансиране.

Реализацията на проекта "Развитие на индустриалните зони" ще увеличи преките чуждестранни и местни инвестиции в Бургас и ще насърчи неговото икономическо развитие. В дирекция „Евроинтеграция” на Община Бургас вече се подготвя нов проект за организацията на територията на новия индустриален парк в ПЗ „Север”.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |