В новините
 
01.10.2008 08:52   Новината е видяна 3516 пъти
Българското и италианското министерства на администрацията организират конференция за развитието на електронното правителство

На 1 и 2 октомври 2008 г. в Дом 2 на Резиденция „Бояна” ще се проведе Първата международна конференция, посветена на въпросите на електронното правителство. Конференцията се организира от Министерството на държавната администрация и административната реформа съвместно с Министерството на публичната администрация и иновациите на Италия и в партньорство с „EuroSpace”.

В официалното откриване на форума на 1 октомври 2008 г. (сряда) от 10:00 ч. ще вземат участие министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, съветникът на министъра на публичната администрация и иновациите на Италия Джовани Триа, регионалният министър по въпросите на защита на потребителите и намаляване на административните процедури на Регион Лацио Марио Микеланджели, изпълнителният директор на EuroSpace Ренато Лукарини, както и висши служители от администрации на Гърция и Сърбия.

Непосредствено след официалното откриване, от 10.45 часа, ще бъдат подписани меморандуми за сътрудничество между МДААР и търговски банки, както и между МДААР и общински администрации във връзка с използването на средата, осигуряваща електронни разплащания в процеса на предоставяне на административни услуги по електронен път. Изграждането на среда за електронни разплащания се реализира по проект на МДААР, финансиран по Оперативната програма „Административен капацитет".

За представителите на медиите е предвидена пресконференция от 11:00 часа.

Форумът има за цел да очертае мястото на електронното управление в администрациите на държавите членки на ЕС, да представи основните проекти в областта на електронното правителство в България, да стимулира сътрудничеството между отговорните институции, както и да представи утвърдени добри практики в областта. Това събитие не само ще популяризира усилията и напредъка на България в областта на електронното правителство, но и ще стимулира инициативността от страна на администрациите от всички нива за продължаване на модернизационните процеси.

В рамките на събитието участие ще вземат представители на организации и институции, ангажирани с процесите на въвеждане и развитие на електронното правителство - политици, изследователи, представители на Европейската комисия и на институции от държавите членки, представители на бизнеса.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |