В новините
 
10.10.2008 08:16   Новината е видяна 4590 пъти
Музикално-поетичен спектакъл поставя началото на първия

Церемонията по награждаването на първия Национален конкурс за поезия „Христо Фотев” ще се проведе на 10 октомври /петък/ от 19.00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска”. Конкурсът се организира от Община Бургас със съдействието на Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Министерство на културата. Входът за всички граждани, желаещи да посетят мероприятието, е свободен.

    За участие в Конкурса свои книги са подали 85 автори от цялата страна. Номинирани за престижната награда са: „Висока вода” на Бина Калс, „Спасени думи” на Венда Райкова, „Морето” на Тома Бинчев, „Пастирът на звездите” на Николай Заяков и „Завръщането на думите” и „Мигове от светлина” на Иван Груев. Призьорът е определен от жури в състава, на което влизат - Михаил Неделчев, Петко Братинов, Елена Алекова, Йорданка Ананиева и Росен Друмев.

    Музикално-поетичен спектакъл по стихове на Христо Фотев със заглавие „Приемам възхитителния риск” ще постави началото на събитието. Сценария, сценографията и режисурата са на Румен Велев, участват актьорите Тодор Шонов, Аглика Бояджиева, Полин Лалова и Николай Стоименов. Спектакълът ще представи по един интересен и различен начин творчеството на поета - негови стихове, беседи, интервюта. Гостите ще имат възможността да се докоснат до един спектъкъл вплел в себе си театър, музика, литература и изобразително изкуство, който представя сблъсъка на поета Христо Фотев с една не винаги лицеприятна действителност и да чуят неговите думи: „Да сме достойни ний за нашето страдание”. Спектакълът изразява подкрепата към духовното, от което нашето съвремие има огромна нужда. Силната емоционалност на музиката и картините на бургаските художници, приятели на поета - Г. Баев, Г. Генков, В. Масларова, Ст. Цанев, Н. Токмакчиев, Ж. Иванов и др., придават завършеност в опита да се представи по един любопитен начин Христо Фотев и неговата душевност.
 




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |