В новините
 
14.10.2008 16:20   Новината е видяна 4447 пъти
Национална кампания на Каменица Алкохолът е лош шофьор призовава да НЕ шофираме в нетрезво състояние

„Алкохолът е лош шофьор” е името на национална кампания за безопасно шофиране, която стартира през октомври. Неин инициатор и организатор е Каменица АД и брандът Каменица 0% - единствената безалкохолна бира в България. Партньори на инициативата са КАТ и СБА.

Стартът на „Алокохолът е лош шофьор” беше обявен на официална пресконференция на 13 октомври – Европейският ден за пътна безопасност. Както подсказва и името й, кампанията има за цел да покаже по достъпен начин негативния и пагубен начин, по който алкохолът влияе върху поведението на пътя и с това да допринесе за намаляване броя на тежките катастрофи вследствие шофирането в нетрезво състояние. 

„Причината да реализираме социалната кампания „Алкохолът е лош шофьор” е това, че алкохолът като причина за пътно-транспортни произшествия е сред най-рисковите фактори при управление на автомобил”, коментира генералният мениджър на Каменица АД Анатолий Попов. Статистиката на КАТ показва, че всяка година у нас се регистрират над 300 тежки катастрофи, с увеличаване на броя на загиналите и тежко ранените. Тази плашеща статистика провокира желанието и силите на екипа ни да организираме „Алкохолът е лош шофьор” и да покажем ужасяващите последици от безотговорното поведение, каквото е шофирането след употреба на алкохол. Като производител на бира ние се чувстваме отговорни да заявим: Уважаеми шофьори, дори когато съдържанието на алкохол в кръвта Ви е под законовия лимит, зад волана на Вашият автомобил сте не Вие, а изпитият алкохол. А алкохолът, както показват паметниците по пътищата, е лош шофьор.”

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор” залага на посланието за разумна консумация, самоконтрол и мярка, което е първата и основна стъпка към намаляване броя на тежките катастрофи в следствие употребата на алкохол, без да шокира със станалите традиционни напоследък мрачни визии. 

Билбордове с различни визии, които представят по нестандартен начин негативните последици от употребата на алкохол, вече привличат вниманието на водачите в 6 от най-големите градове в страната. Постери с посланията на кампанията призовават за разумно шофиране във всички бензиностанции на Ромпетрол в страната. Посланието на кампанията „Алкохолът е лош шофьор” ще се популяризира и чрез стикери, които партньорите на кампанията КАТ и СБА ще раздават през 2008/2009 година. 

В рамките на „Алкохолът е лош шофьор” се предвижда и специален тест драйв с автомобил – симулатор. Той ще се проведе на 19 октомври 2008 г., неделя, на площад „Александър Батенберг” в столицата, между 10,00 и 15,00 ч. Събитието е отворено за всички жеалещи, навършили 18 години. 

„Нестандартният” тест драйв дава възможност на участниците да управляват автомобил, който симулира шофиране в нетрезво състояние и имитира реалните реакции на шофьора, в резултат на употребата на алкохол. Тест драйвът е напълно безопасен - организаторите са поканили и инструктор, който ще съдейства по време на „учебното шофиране”. 

Допълнение към кампанията е и специално създаден за целта уебсайт - http://www.alcoholbaddriver.bg/. Той съдържа полезна информация, важни съвети и факти, свързани с употребата на алкохол при шофиране. Уебсайтът предлага отговори на често срещани въпроси и в същото време опровергава широко разпространени заблуди, свързани с употребата на алкохол в контекста на шофирането. Част от съдържанието на сайта е и специален калкулатор, достъпен и през повечето модели мобилни телефони, който дава възможност на всеки желаещ да изчисли промилите алкохол в кръвта си преди да седне зад волана. 

http://www.alcoholbaddriver.bg/ ще продължи да съществува и след месец ноември. Организаторите на „Алкохолът е лош шофьор” са убедени, че информацията в него би могла да спаси човешки живот във всеки един момент, по всяко време на годината.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |