В новините
 
14.10.2008 16:30   Новината е видяна 3707 пъти
Млади журналисти споделят своите виждания за Европа

Между 15 и 17 октомври 2008 г. двеста млади журналисти от всички 27 държави-членки на ЕС ще участват в семинар, организиран от Европейския парламент в Брюксел. Второто издание на Европейските младежки медийни дни предоставя възможност за провеждане на дебати на високо ниво и за реализиране на медийна продукция в рамките на различни работни групи и дискусионни панели. Председателят на Европейския парламент Hans-Gert Pöttering ще връчи наградата на ЕП за журналистика.
 
В сряда вечерта Алехо Видал-Куадрас, заместник-председател на Европейския парламент, и Харалд Рьомер, генерален секретар на ЕП, ще открият официално събитието. Председателите на различните политически групи в Парламента ще проведат дебат относно своите виждания за бъдещето на ЕС, ролята на Съюза по света и неговите икономически и социални политики.
 
След това младите журналисти ще се съберат в една група с членове на ЕП и акредитирани кореспонденти в Брюксел. Журналисти от младежки медии от целия континент ще споделят своите идеи и подходи в друг панел от същата вечер.
 
Четвъртък ще бъде "медийният" ден, изцяло посветен на реализирането на медийна продукция. Обхващайки целия спектър от телевизия до радио, от печатна до интернет и фото продукция, участниците ще работят над различни теми под насоките на професионални журналисти, към които своя принос ще дадат и депутати от ЕП.
 
Темите в работните групи ще обхващат широк набор от въпроси и формати, сред които "Най-голям, най-добър?" - таблоид върху разширяването на ЕС, "Ядрени мелници?" - телевизионен дебат върху бъдещите енергийни източници и климатичните промени, "ЕВРОполитан" - опит за създаване на европейско женско списание, или "Свободна преса? Истината боли", която ще докладва върху състоянието на свободата на пресата.
 
В петък младите журналисти ще открият Европа за един ден. Денят ще започне със слово и представяне на наградата на ЕП за журналистика от страна на Ханс-Герт Пьотеринг, председател на Парламента, по време на церемонията за връчване на наградата, като след това участниците ще имат възможност да се запознаят "отвътре" с медиите и политиката в Брюксел.
 
По време на тяхното посещение в Европейската комисия, Френското председателство на Съвета и Международния пресцентър, младите журналисти ще се запознаят с теми като гражданските свободи и перспективите отвъд днешните граници на ЕС. Медийните дни ще включват също и интерактивна, мултимедийна Медия нощ, която ще представи поглед върху бъдещето на европейските медии.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |