В новините
 
14.10.2008 21:30   Новината е видяна 4081 пъти
Очакваният спад на туристи в България може да бъде овладян

Опасенията за криза в туристическия сектор, като следствие от световните икономически процеси, могат да не се оправдаят, ако в България се създадат условия туризма да стане по-привлекателен отколкото в другите страни, заяви зам.-председателят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Караненов. Факторите за това са налице: отлично териториално отстояние на страната ни от Западна Европа, нова хотелска база и сравнително ниска себестойност на предлаганите туристически услуги.

“До отлив на туристи няма да се достигне, при положение че навременно рекламираме българския туристически продукт пред традиционните нации, посещаващи страната ни” – убеден е Димитър Караненов. Пред държавата и представителите на хотелиерския и туроператорски бизнес стои задълбочена и целенасочена работа в рекламната дейност, като полезен опит определено може да се черпи от преките ни конкуренти на туристическия пазар – Турция и Гърция. България трябва да набляга на отворената реклама, възможностите на Интернет и чуждестранните печатни издания, като по този начин изтъква предимствата на българския туризъм, обобщава Караненов.

Експлоатиране на легловата база по формулата “фамилен туризъм”, с включване на повече екстри по отношение на децата на семейно почиващите, би била още една гаранция за печеливши позиции в туристическия бранш. Привличането на повече туристи от Германия, Великобритания и Русия, също ще допринесе за относителното статукво в сферата на летния туризъм и намаляване на очаквания спад на туристическите продажби. 
Високото качеството на предлаганите услуги, в съчетание с добре обучен персонал са сред важните условия за привличане на чуждестранни туристи в България, отбелязва Димитър Караненов. Хотелиерите трябва да се насочат към повишаване квалификацията на персонала си, езиковата му култура и лоялността към работодателя.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |