В новините
 
15.10.2008 16:35   Новината е видяна 4860 пъти
Проведе се петата годишна среща на българските местни власти

В периода 9 – 11 октомври 2008 г. в к.к. Албена се проведе петата годишна среща на българските местни власти, която протече под мотото „За европейски стандарти в българското местно самоуправление”.

В рамките на събитието на 10 октомври 2008 г. беше проведен форума „Общините – успешни бенефициенти по европейските фондове”, в който взеха участие г-жа Меглена Плугчиева, заместник министър-председател, н. п. г-н Етиен дьо Понсен, посланик на Р. Франция в България, г-жа Емел Етем, заместник министър-председател и министър на бедствията и авариите, г-н Асен Гагаузов, министър на регионалното развитие и благоустройството, г-н Джевдет Чакъров, министър на околната среда и водите, г-жа Дора Янкова, председател на УС на НСОРБ и кмет на община Смолян, г-н Любомир Дацов, заместник-министър на финансите, г-жа Искра Михайлова, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, г-жа Мария Дивизиева, заместник-министър на държавната администрация и административната реформа, г-н Димчо Михалевски, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, г-жа Мирослава Георгиева, ръководител на УО на Програмата за развитие на селските райони, кметове, общински съветници, представители на управляващите органи на оперативни програми и др. По време на форума беше представен напредъка и бяха дискутирани конкретни въпроси във връзка с управлението на Структурните инструменти на ЕС и по-конкретно с изпълнението на ОП „Регионално развитие”, ОП „Околна среда” и Програмата за развитие на селските райони. По време на събитието беше представен и създадения фонд за органите за местно самоуправление – Фонд Флаг.

На 11 октомври 2008 г. се проведе среща на вицепремиера Меглена Плугчиева с областните управители и кметовете на общините от Североизточния район за планиране. По време на срещата беше обсъдено използването на средствата от Структурните фондове на ЕС за подобряване на икономическото състояние на региона. Сред основните теми на срещата бяха възможностите и пречките при използването на средствата от Структурните фондове на ЕС, възможностите за получаване на финансиране за развитие на алтернативни източници за енергия, осигуряването на средства за подготовката на качествени проектни предложения и др. Особено внимание участниците в срещата отделиха на необходимите промени в Закона за обществените поръчки, с оглед на ефективното и навременно изпълнение на проектите.

Източник: Министерство на финансите





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |