В новините
 
15.10.2008 17:00   Новината е видяна 2903 пъти
Произшествия и катаклизми

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН на 13 октомври 2008 г. в 10 часа и 25 минути българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 230 км. в южна посока от гр. София, извън територията на страната.
Земетресението е с магнитуд около 3,2 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на страната.
Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

***
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН на 14 октомври 2008 г. в 02 часа и 37 минути българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 130 км. в южна посока от гр. София, на територията на страната.
Земетресението е с магнитуд около 3,0 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на страната.
Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

***
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН на 14 октомври 2008 г. в 05 часа и 07 минути българско време е регистрирано земетресение с епицентър на около 370 км. в южна посока от гр. София, извън територията на страната.
Земетресението е с магнитуд около 4,9 по скалата на Рихтер и не е усетено на територията на страната.
Няма данни за жертви и нанесени материални щети.

***
На 13 октомври 2008 г.  в 12:14 часа е постъпил сигнал от РЦ-112 Монтана за  срутване на скална маса на пътното платно на пътя с. Очиндол - с. Лакатник, общ. Мездра, обл. Враца /по-близо до с. Очиндол/ - мястото е на завой и няма видимост.
Сигналът е предаден от дежурния в Общински Съвет за Сигурност - Мездра на дежурния в ОбщСС – Своге, тъй като този участък от пътя се поддържа от община Своге, Софийска област.

***
На 14 октомври 2008 г. към 04:15 часа е получен сигнал за пожар в тунел „Ечемишка”, АМ „Хемус”, посока София – Варна. Поради липса на осветление и голямото обгазяване в тунела са изпратени два екипа от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област София. До пристигането на спасителните групи пожарът е овладян от екипи на РД „ПБС”.
 
ИНЦИДЕНТИ ОТ ТЕХНОГЕНЕН ХАРАКТЕР

На 13 октомври 2008 г., по данни на Дирекция РИОСВ – Стара Загора, е било регистрирано превишение на праговата стойност на средночасовата норма на атмосферен замърсител серен диоксид от автоматичното измервателно устройство в град Гълъбово, общ. Гълъбово, обл. Стара Загора:
-    в 15:00 часа - 546,18 µg /  m³;
-    в 16:00 часа - 741,41 µg /  m³;
-    в 17:00 часа - 728,43 µg /  m³.

На операторите на трите централи от комплекса „Марица Изток” са били издадени предписания от РИОСВ - Стара Загора за редуциране на емисиите на серен диоксид и за спазване на условията в издадените им комплексни разрешителни, така че емисиите на отпадъчните газове да не водят до превишаване нормите за вредни вещества в атмосферният въздух. За оповестяване на населението в гр. Гълъбово е бил използван специализиран автомобил от РПУ гр. Гълъбово, населението е информирано и по местна кабелна телевизия. РИОСВ - Стара Загора извършва наблюдение за качеството на атмосферния въздух.
По-късно към 18:35 часа, по данни на Дирекция РИОСВ – Стара Загора, е регистриран спад на серния диоксид до средно допустимите норми:
-    в 18:00 часа – 228,84  µg /  m³.
Отпаднала е необходимостта от оповестяване на населението и предприемане на предпазни мерки от чувствителните групи на населението.
РИОСВ - Стара Загора продължава наблюдението за качеството на атмосферния въздух включително и от останалите автоматични станции в региона на град Гълъбово.

***
На 13 октомври 2008 г. намерената на 10 октомври 2008г. към 07:45 часа ръчна граната срещу входа на сапьорен батальон в с. Бояново, община Елхово, област Ямбол е унищожена от органите на МО.
Пострадали няма.

***
На 14 октомври 2008 г. към 05:45 часа е получен сигнал за наводнена малка постройка на ул. „Майски ден” №22А, ж.к. „Люлин 10”, гр. София.
При посещение на спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област София е установено, че е спукана тръба на външна чешма, вследствие на което е наводнена шахтата.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |