В новините
 
16.10.2008 21:37   Новината е видяна 2999 пъти
Директива насърчава публичния сектор да купува екологични превозни средства

Предложението за директива, което ЕП ще гласува на 22 октомври, иска да насърчи използването на екологични и енергийно ефективни превозни средства, като задължи публичния сектор и някои оператори да вземат под внимание не само цената, но и влиянието върху околната среда на превозните средства, които те смятат да закупят.

Целта на директивата е да се стимулира пазарът на екологични и енергийно ефективни превозни средства, което от своя страна да насърчи производителите да инвестират и доразвиват превозни средства с ниска консумация на енергия и малки емисии на СО2 и други замърсители.
 
По директивата беше постигнат компромис на първо четене между Съвета и Парламента, който депутатите ще гласуват на 22 октомври по време на пленарната сесия в Страсбург. В компромиса не са включени всички поправки, внесени от Комисията по околна среда на ЕП, но най-важната от тях остава - директивата ще бъде задължителна, при все че се дава известна гъвкавост на държавите-членки при нейното прилагане.
 
Имайки предвид, че годишно в ЕС публичните власти закупуват над 110 000 пътнически коли, 110 000 леки товарни автомобили, 35 000 камиона и 17 000 автобуса, се очаква новата директива да гарантира достатъчно високо търсене на екологични и енергийно ефективни превозни средства, което да насърчи автомобилната индустрия да инвестира в подобни проекти.

Dan JØRGENSEN (ПЕС, Дания)
Докладчик





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |