В новините
 
27.09.2004 23:52   Новината е видяна 4072 пъти
200 бургаски семейства тънат в боклуци заради изчезнали контейнери
Вече трета седмица около 200 бургаски семейства нямат контейнери, в които да изхвърлят боклука си.
Пред бл. 88 в к/с “Лазур” е оформена пирамида от отпадъци. “Контейнерите липсват почти от месец, най- близкият е на около 200 метра”, заявиха живеещи в блока.
Според вътрешно проучване на хора от квартала, съседка е подала сигнал, че контейнерите са много близо до входа и пречат. Единият от контейнерите е бил преместен пред магазин за хранителни стоки, а вторият в края на друг жилищен блок и е отдалечен на близо 200 метра. Контейнерите се използват от живеещите в бл. 88. В осеметажният блок има 4 входа. Само там живеят около 140 семейства. Още 4 входа от два съседни блока също са ползвали изчезналите контейнери.
Сега хората няма къде да изхвърлят боклука и оставят торбите си на тротоара до строежа на нова кооперация. Строителните работници обаче местят боклука на улицата, защото им пречи. “В момента ситуацията е много лоша. Фирмата, която прибира боклука подминава нашия блок, защото нямаме контейнери”, коментира жена от блока. Според нея всяка вечер бездомните кучета и котки разнасят торбите с боклуци по цялата улица, а това крие реален риск от зарази.
Времето все още е топло и в района се разнасят миризми на разлагащи се хранителни продукти. Боклуците се трупат на огромна купчина, а в района има много деца, които не внимават къде си играят и какво пипат. Срещу проблемния блок се намира и детска градина. Найлоновите торби с отпадъци са разпръснати навсякъде. До оградата на детското заведение има натрошени бутилки, пластмасови кутии от майонеза и кисело мляко. Стари дрехи са разпилени по тревните площи. Оставените на улицата торби привличат клошарите, които разпиляват и малкото прибрани отпадъци.

Репортер на Бургас инфо стана свидетел как наша мургава съгражданка се почуства като в магазин. Жената подбра няколко торби, извади чифт окъсани боти от едната, огледа ги и след като ги премери, прибра новата си придобивка.
“Опитахме се да подадем жалба и да сигнализираме за проблема. На обявените от общината телефони обаче не отговаря никой”, твърдят живеещи в района. Зам. кметът по екология Венелин Тодоров също е запознат със случая. Още преди седмица той се ангажира с разрешаването на проблема. Според общинската наредба за управлението на отпадъците и поддържането на чистотата, всички граждани са длъжни да изхвърлят отпадъците си само в определените за целта съдове, като ги опазват и не допускат разпиляване на отпадъци извън тях.

От три седмици обаче живеещите в к/с “Лазур” са принудени да нарушават общинската наредба, защото оторизираните фирми не изпълняват задълженията си. Това не е първият случай в Бургас. Много често в комплексите на града контейнерите не се изпразват навреме. Хората започват да трупат боклуците си около тях, а фирмите отказват да ги почистят, защото не са прибрани в кофите.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |