В новините
 
18.10.2008 09:16   Новината е видяна 3560 пъти
ОБСТАНОВКАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА

ИНЦИДЕНТИ ОТ ПРИРОДЕН ХАРАКТЕР

На 16 октомври 2008 г. към 16:40 часа е получен сигнал за наличие на гъст пушек и неприятна миризма в сградата на бившата Музикална гимназия на ул. „Борисова”, гр. Русе.
Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Русе е извършила контролни измервания на атмосферния въздух в посочения район, но не е констатирала наличие на вредни емисии. Групата е установила, че димът е следствие от тлеещи парцали и дюшек. Случаят е поет от РЗ „ПБС”.
Пострадали няма.
***

На 16 октомври 2008 г. към 19:00 часа е получен сигнал за пожар в района на кв. „Враждебна”, гр. София.
Към 19:50 часа пожарът е погасен от 6 автомобила ППА на РЗ „ПБС” – София. Горели са пластмасови отпадъци.
Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област София е извършила необходимите контролни измервания, които са показали наличие на вредни емисии в огнището на пожара. Замърсяване извън района на инцидента няма.
Пострадали няма.

ИНЦИДЕНТИ ОТ ТЕХНОГЕНЕН ХАРАКТЕР

На 16 октомври 2008 г. към 11:45 часа е получен сигнал за наводнен частен дом в ж. к. „Захарна фабрика”, бл. 12, гр. София.
Изпратената спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област София е установила, че на мястото вече работи аварийна група на ВиК и не е необходима нейната намеса.

***
На 16 октомври 2008 г. към 13:25 часа е получен сигнал за наличие на остра миризма в района на бл. 75, ул. „Г. С. Раковски”, гр. Варна.
Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Варна е открила източника – повредена туристическа газова бутилка, която е изнесена на открито и обезопасена.
Пострадали няма.
***
На 16 октомври 2008 г. към 20:15 часа е получен сигнал за изтичане на газ в кв. „Възраждане”, бл. 11, вх. Б, гр. Бургас.
Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Бургас е установила изтичане на газ пропан-бутан от бутилка за битови нужди. Течът е спрян.
Пострадали няма.


ДРУГИ

На 16 октомври 2008 г. към 14:57 часа е получен сигнал за наличие на остра задушлива миризма в района на автогарата в гр. Кърджали.
Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Кърджали е извършила контролни измервания на атмосферния въздух в посочения район, но не е констатирала превишения на ПДК за вредни емисии.
***
На 16 октомври 2008 г., след получен сигнал към 23:08 часа, спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към Териториална дирекция „Гражданска защита” – област Шумен е обезопасила опасна яма на ул. „Софроний Врачански” №2, гр. Шумен.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |