В новините
 
21.10.2008 07:20   Новината е видяна 4326 пъти
Започна строежът на детската градина в кв. „Лозово”

 По-малко от седмица след откриването на втора яслена група в ОДЗ № 7 в к-с „Славейков”, започна строежът на новата детска градина в кв. „Лозово”. На церемонията, днес /20 октомври/, присъстваха кметът на Община Бургас Димитър Николов, заместник – кметът по строителство Костадин Марков, заместник – кметът по култура и образование Йорданка Ананиева, експерти от общинска дирекция „Образование и демографски въпроси”, много деца и родители.

     Сградата ще бъде на два етажа със сутерен и ще се свързва със съседно помещение, което ще бъде използвано за физкултурен и музикален салон. Детското заведение е филиал на ЦДГ № 26 „Райна Княгиня” и ще разполага с детска ясла за деца на 2 и 3 г., която ще се помещава на първия етаж и детска градина за деца от 3 до 6 г. на втория етаж. В нея ще се обучават около 50 деца.

     В двора на градината ще има две детски площадки с пясъчници и уреди за игра, а пространството около тях ще бъде озеленено и благоустроено. Общата стойност на проекта е 806 хил. лв.

     Кметът на Бургас Димитър Николов обяви, че след откриването на строежа на детската градина в кв. „Лозово”, предстои стартиране на работата по детските градини в кв. „Крайморие” и ж.к. „Меден Рудник”.

     На церемонията заместник – кметът Костадин Марков сподели, че предстои откриването на няколко детски площадки в града – на ул. „Струга” и на ул. „Вардар” в ж.к. „Братя Миладинови”, както и в комплексите и кварталите на града. Г-н Марков отбеляза още, че до края на годината ще бъдат инвестирани 1 мнл. лв. за изграждане на детски площадки. Предвижда се техния брой да бъде общо 12, 6 от тях ще бъдат реновирани, а другите 6 чисто нови. 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |